Лечение на акне с LED светлина. Това е друг съвременен метод за лечение на акне чрез самостоятелното прилагане на LED светлина. Синята светлина притежава силно антибактериално действие. Достига дълбоко в порите, където живеят  бактериите - Propionibacterium acnes, които причиняват възпаление. Чрез поглъщането на синята светлина се отделят свободни кислородни радикали, които водят до унищожаване на бактериите. LED терапията не крие никакви рискове и е напълно безболезнена. Необходими са 8 до 10 процедури по 2 пъти седмично.


Лечение на акне се извършва и с IPL фототерапия. Най-често при фототерапията се използва интензивна пулсова светлина. Тя обхваща спектър от лъчи и едновременно се атакуват различни проблеми и несъвършенства по кожата. IPL лечението на акне е предназначено за хора с леки до умерени случаи. По време на лечението с IPL, светлината прониква през слоевете на кожата, като спомага убиването на бактериите и намалява възпалението и излишния себум, което характеризира акнето. 


Nd:YAG лазера - излъчваната от лазера светлина, посредством фотохимична реакция, се трансформира в топлинна енергия. Именно загряването на дермата води до стимулиране на обменните и възстановителни процеси в кожата. Засилва се кръвообращението и се подобрява храненето на кожата. Проникването в дълбочина води до повишаване на локалния имунитет и до регулиране функцията на мастните жлези. Само с 4-6 процедури с лазер кожата е значително успокоена, подтиснато е прекомерното омазняване, няма пъпки, кисти и запушени мастни жлези. Лечението е значително по-бързо и ефективно от обичайните антибиотични терапии, като няма тяхните нежелани странични ефекти.


Процедурите с Nd:YAG лазер са революционен начин да се третира акнето в дълбочина като се остави епидермиса непокътнат. Състоянието се овладява дълготрайно, кожата е чиста и повърхността й остава гладка. Подобрява се еластичността и тонуса на кожата.


Различните процедури (химични пилинги, лазерни и светлинни технологии, микронийдлинг и др.) се съчетават в зависимост от вида и тежестта на акнето, възраста на пациента и придружаващите заболяването фактори.


Комбинация от методи повлиява разнообразни аспекти на акнето като предотвратява появата на нови комедони, гнойни пъпки, редуцират възпалението и образуването на белези.