Очите са най-важният акцент на лицето. Чрез тях може да изразяваме всички свои емоции, дори без мимика. След като разбрахме как да постигнем красиви вежди, другаjа важна част от погледа са миглите. Те правят погледа по-привлекателен, отварят окото и придават ново излъчване на цялото лице.


В домашни условия за подобряване вида на миглте най-често използваното козметично средство е спиралата. На пазара има голямо разнообразие на различни видове спирали. Тяхната цел е да направят миглите по-обемни, по-дълги и с по-изразен цвят. Те могат да бъдет обагрени в различни цветове (черен, син, зелен и т.н.).


Напоследък нашумяха различни продукти за подхранване на миглите. Тяхната цел е да се стимулира растежът и обновяването на косъмчетата. Постига се естествено излъчване и според производителите такъв тип мазила нямат вредни действия. Според някои от потребителите, обаче не се постига желаният, очакван и рекламиран ефект.В магазините за козметика се предлагат треси (косъмчета, подредени на един ред), които можам да поставим над собствените си мигли. Те могат да се използват и в домашни условия като се прикрепят чрез специално лепило. Този вид мигли използват и много професионални гримьори, за да се постигне звършен вид на желаната визия. Тресите са за еднократна употреба и могат да издържат най-много 2-3 дни.


В козметичните салони се предлагат различни методи за поставяне на мигли, чрез които визията се запазва по-дълго. В зависимост от избрания метод, гъстотата на поставените косъмчета, използваните материали и опитът на козметикът, мигли поставени по този начин могат да бъдат в добро състояние до един месец. Като отделни косъмчета могат да се запазят доста по-дълго.


В зависимост от това по колко косъмчета се поставят около една естествена мигла методите се делят на: косъм по косъм (1:1), 2D (1 естествен и 2 изкуствени), 3D, 6D. Изброените методи се различават по обема, който се постига в края на процедурата. Дължина и плътен цвят могат да се постигнат чрез всеки от посочените методи.


При поставяне на мигли чрез снопчета, за да се поддържа ефекта е необходимо посещение в салон около веднъж в месеца. Предпоръчва се дори веднъж да 2 седмици. Желателно е, когато решите, че вече не искате допълнителните мигли да посетите салон, за да бъдат премахнати.


Негативен ефект е, че естествените мигли се изтощават и понякога част от косъмчетата се изгубват заедно с изкуствените. Наблюдава се относително оредяване, което в повечето сучаи е обратимо.