Приготвяте ли се за Коледното парти? Дори и да е отминало, тепърва предстоят празничните нощи, в които ни се иска да сме неотразими. Достатъчна ли е една малка черна рокля? Днес, категорично, не, защото какво може да ни донесе една дреха, ако не чувстваме лицето си свежо?!

 

Ето с кои три процедури от естетичната дерматология жените (а защо само жените) могат да постигнат неотразим блясък, без да изневерят на себе си, носейки чуждо лице. Влагането на  дермални филъри в кожата на лицето определено може да даде онази стегнатост, блясък и плътност, които са ни необходими, за да се отпуснем и се порадваме на сладките мигове от живота, когато можем да флиртуваме.


 

Съвременните филъри са разработени до такава степен, че са естествено резорбируеми, безвредни и дори често с положителни полезни ефекти за кожата, например да стимулират колагенообразуването или да доставят на кожата необходими полезни елементи и хидратация. Освен това най-новите разработки доставят естественост във формите и усещанията, защото какъв е смисълът на плътните устни, ако вътрешно не ги усещаме сочни и е смутена чувствителността ни при докосване на други устни?!

 

Изборът на филър е отговорност на естетичния дерматолог, но може да бъде съобразен и с желанията и възможностите на клиента. И знайте, че при най-професионално поставени филъри, тези корекции не могат да се предположат от околните, те само създават усещането за жажда за живот, младостта остава като подтекст – какво по-сигурна гаранция за естественост. Ако сте по-рационална натура, може би ще Ви хареса това, че филърите могат да върнат часовника назад с 15 години.

 

С натрупването на годините, за съжаление, ние губим мастна тъкан на лицето (за разлика от тялото!). Това води до свличане на кожата на челото, бузите, около очите и устата. Обикновено за този ефект обвиняваме гравитацията и намаления синтез на колаген. Още по неприятното е, че тази мазнина не изчезва къде да е, а се мести под брадичката, на врата, като ни украсява с двойна брадичка, торбички под очите и прочее непривлекателни черти. Решение на този проблем е прилагането на филъри около скулите и брадичката, което ще повдигне свляклата се кожа и ще й придаде един приятен опън в цялостната визия. Разбира се, процедурата изисква убождане на кожата и някакви неприятни усещания по време на инжектирането на филъра, но далеч не е травматична като оперативните интервенции. Какво пък, ако ще борим увисването на кожата отстрани на брадичката, които придават квадратна форма на лицето ни, не си ли заслужава, плюс това в клиниките винаги се използва локален анестетик.

 

NEWS_MORE_BOX

 

 

Втората стъпка, която може да се предприеме е да се редуцират фините и по-големи бръчки. Освен загубата на еластичност на кожата с възрастта, редуцирането на подкожните мазнини, някои навици се оказва, че са работили срещу нас. Свиването на очите срещу светлината, тютюнопушенето са създали специфични бръчки. За редуцирането им могат да се използват поредица средства и процедури от областта на естетичната дерматология – инжектиране на специални дермални филъри за конкретните зони, провеждане на пилинг терапии, микронидлинг (терапия за стимулация на колагеновия синтез), прилагане на ботокс. Резултатът е възвръщане на младежкото излъчване.

 

Третата стъпка е грижа за устните, можем ли да говорим за младост без да си представим тяхната пълнота, като тук не става въпрос за постигане на размери надхвърлящи естествено зададените ни очертания. Факт, за съжаление е, че с възрастта те губят своята плътност, а с процедурата по инжектиране на филър специалистът може да коригира и някои техни несъвършенства, като липса на симетричност. Разпитайте естетичният дерматолог за филърите, които може да ви предложи и се интересувайте за усещанията, които всеки от тях носи. Всяка жена предпочита различен ефект при оформянето на устните – някои залагат повече на плътност, други на сочност. Със сигурност обаче ще имате секси ефекта!