Процедурите, които се извършват през лятото трябва да бъдат съобразени с по-силното слънце и по-продължителното излагане на откритите части на кожата. Задължително е нанасянето на слънцезащита, освен за забавяне на стареенето и предотвратяване появата на пигментации, а и за намаляване риска от развитие на меланом. Процедурите трябва да се по-щадящи и да не нарушават епидермиса. Част от подходщите за лятото са такива за намаляване на мастните клетки, целулита, хидратация, масажи и определен тип лазерна епилация.

 

Криолиполиза


Криолиполизата е процедура, която намалява мастните депа в определени области на тялото чрез замразяване и впоследствие разрушаване на мастни клетки. При провеждането на една процедура криолиполиза се постига кристализация на около 30% от мастните клетки в третираната зона. След провеждане на процедурата мастните киселини се извеждат от организма постепенно, без това да води до стрес за тялото.

 

Не се прилага пълна или локална анестезия, защото процедурата е напълно безболезнена. За постигане на оптимален резултат се препоръчва прилагането на поне 3 процедури. Всяка зона може да бъде повторена, не по-рано от 45-60 дни. Терапията трае 70 минути, като по време на процедурата се усеща охлаждане, което достига до -11 градуса по Целзий и следва изтръпване на зоната. 

 

За различните части от тялото се прилагат подходящи апликатори в зависимост от зоната на третиране. По този начин могат да се третират две зони едновременно – бедра, ръце, паласки, корем. Предимството пред инвазивните процедури за премахване на мастна тъкан се изразява в безболкова терапия, премахнатият риск от увисване на кожата и получаване на неравности и спестяването на възстановителен период.

 

Антицелулитен масаж

Антицелулитният масаж представлява масажна терапия, при която с ритмични движения се раздвижват и разбиват натрупванията на мастна тъкан. Усещането е по-силно в сравнение с релаксиращите масажи, няма как с леко потупване на кожата да се премахнат неравностите по кожата. Терапията е подходяща за мъже и жени от всички възрасти, независимо от тяхното тегло и физическата им структура. Подобрява се вида на кожата, раздвижват се мускулите, спомага за намаляването на целулита и подобрява кръвообращението. Необходими са няколко процедури, за да бъде постигнат ефект. Продължителността на една сесия е около 45 мин. За максимален ефект е прeпоръчително да бъдат направени между 5 и 10 процедури.

 

Мезотерапия

Мезотерапията е медицинска процедура, която включва инжектиране на вещества базирани на хиалуронова киселина. С тази процедура се достига до средния слой на кожата, в който се поставят биологично активни вещества, подомагащи синтеза на колаген и еластин, които помагат за подобряване състоянието и вида на кожата. При мезотерапията недостатъкът е лекият дискомфорт при извършването ѝ и възможността за появата на хематоми, които отшумяват в рамките на седмица.

 

Процедурата е универсална и подходяща за различни области на тялото. Използва се най-често при мимически бръчки, признаци на стареене на кожата, стрии, умерени мастни отлагания, целулит, косопад и т.н. Обикновено отнема около 20 минути, в зависимост от големината на зоната, която се инжектира. Още след първата процедура ефектът е видим – кожата е по-гладка и стегната, лишена от неравности. Могат да се направят няколко на брой процедури през различен период от време. Процедурите не е препоръчително да се правят по време на бременност, кърмене, локални инфекции, онкологични заболявания.