Поставянето на филъри с хиалуронова киселина за корекции на кожата на лицето е предпочитан метод поради редица предимства. Те могат да се разделят на такива, свързани с химическата природа на хиалуроновата киселина, с ефекта от процедурите, с широкото приложение в различни зони на лицето, както и с ползи при решаване на други проблеми.


Предимства, свързани с химическата природа на хиалуроновата киселина

Продуцира се естествено в нашия организъм, като има свойството да задържа водата в кожата. Тя функционира като гъба, която хидратира нашата кожа, поддържа влакната на колаген и еластин и дори спира свободните радикали. Поради факта, че тя е познато вещество за тялото, не се наблюдават алергични реакции към самата хиалуронова киселина в дермалните филъри.


За разлика от филърите от изкуствени материали, така наречените перманентни филъри, при филърите с хиалуронова киселина не съществува опасност от отхвърляне от организма.


За разлика от процедурите с ботулинов токсин (ботокс), за филърите с хиалуронова киселина няма категорични противопоказания. Въпреки това не се препоръчва да се поставят филъри на бременни жени или кърмачки.


Предимства, свързани със зоните на лицето, където може да бъде поставен хиалуронов филър

Поставяне на филъри за устни – С напредване на възрастта, устните губят част от своята красота и форма. Това може да се случи и при лек инцидент (падане, удар, порязване) или наследствено устните да са по-тънки или с несиметрична форма. Поради тази причина се налага да се извършат различни процедури с цел възпрепятстване на негативните ефекти. Една такава процедура е инжектирането на хиалуронова киселина. Тя успешно възвръща обема и формата на устните, и подобрява техния цялостен вид. 


Поставяне на филъри за нос – корекции на големината, формата, разположението или извивките на носа. Носът често е повод за неудобство и комплекси, тъй като неправилни негови характеристики оказват негативно въздействие върху цялостния облик на лицето. Подобни проблеми могат да бъдат решени най-бързо и лесно чрез инжектиране на хиалуронова киселина. Благодарение на хиалуроновата киселина е възможно да се постигне пълно реконструиране и промяна на формата на носа.


Поставяне на филъри за скули – спомага за освежаване на лицето и подобряване на цялостния му външен вид. Инжектирането на филъри с хиалуронова киселина успешно придава обем в областта на скулите. В допълнение, процедурата изиграва своята значителна роля по отношение оформяне на овала на лицето, възвръщане или подчертаване на младежката V-образна форма, както и цялостно подобряване на лицевата симетрия.


Поставяне на филъри за брадичка – инжектирането на хиалуронова киселина води до възвръщане на отличните очертания на брадичката и придаване на една по-цялостна, завършена и младежка визия на лицето.


Поставяне на филъри за оформяне на линията на долната челюст –инжектирането на филъри с хиалуронова киселина създава оптически илюзията за по-слаба фигура и по-младежки вид. В допълнение, хиалуроновата киселина придава на въпросната зона по-женствени или съответно по-мъжествени черти (в зависимост от това дали процедурата е приложена на жени или пък на мъже). 

 

NEWS_MORE_BOX


Поставяне на филъри за премахване на бръчки – инжектирането на филъри с хиалуронова киселина води до успешно и ефективно премахване на бръчките в различни зони от човешкото лице. Прилага се в областта на челото, зоните около устата, очите, както и между веждите. Филърите с хиалуронова киселина напоследък се прилагат и за скулптуриране на лицето чрез възстановяване на загубените лицеви обеми. 


Поставяне на филъри в зоната около очите - това е много проблемна зона, като фините бръчици във външните ъгли на очите също могат да се третират с хиалуронов филър. Т. нар. „пачи крак“ може да стане история с подходящата хиалуронова терапия (в тази зона почти няма алтернативна процедура за постигане на желаните резултати).


Мезотерапия – хиалуроновата киселина има роля и в тази процедура (или по-скоро поредица от процедури), насочена към подхранването и освежаването на кожата на лицето. Това е комбинация от процедури, които служат за справяне с всички неприятни състояния на кожата на лицето (стареенето на кожата, акнето, отпуснатата кожа, целулита, мастните натрупвания в различни проблемни зони и т.н).

 

При нея в третираната област от лицето се инжектират хиалуронова киселина, витамини и подхранващи разтвори. Това става в поредица от процедури, които са напълно безболезнени. Ефектът от тези процедури обикновено се вижда седмица след първото инжектиране на хиалуроновата киселина или другите подхранващи вещества. 


Очаквайте продължението