Лимфен дренаж

Лимфният дренаж активира потока на лимфната течност по повърхностни и дълбоко разположени лимфни съдове в тялото. Тези съдове са отговорни за събиране и изхвърляне на отпадните продукти от тъканите. Процедурата е изключително ефективна при хора с уморени и оточни крайници, начална фаза на разширени вени и при задържане на течности.


Процедурата може да се извършва от масажист или със специализирана апаратура. Подходяща е за всички възрасти, но се назначава от лекар, който взима предвид здравословното състояние.Видове лимфен дренаж:

  • Галванизация - масаж с микротоков ефект върху нервната и мускулната тъкан. Извършва се на ниски честоти, при ниско напрежение, което спомага за подобряване на лимфо- и кръвообръщението, а също има и общ оздравителен ефект за организма.
  • Електрофореза - неинвазивен метод за въвеждане на лекарства в организма, при който чрез нискочестотен електрически ток проникват през кожата лекарствените вещества. В спортната медицина се използва за прилагане на обезболяващи и противовъзпалителни средства.
  • Вакуумен лимфен дренаж - масаж с помощта на отрицателно налягане. Стимулира обменните процеси на клетъчно ниво и кръвообращението, тонизира мускулите и регулира лимфотока. 

 

Пресотерапия

Пресотерапия - използва се специален апарат, който обгръща части от тялото, пълни се с въздух и чрез усилване и намаляване на налягането в определени участъци, масажира тялото и нормализира потока на лимфа. Тази технология помага за детокс, намалява наднормено тегло и целулита. Действието е съсредоточено върху венозния и лимфния поток, започвайки от глезените и продълвшавайки последователно към горната част на бедрата и тялото. Подобрява циркулацията на кръвта и лимфния поток и помага за прочистването на извънклетъчните течности, премахва подуването и отоците, облекчава умората на краката. Не се препоръчва при дълбока венозна тромбоза, наличие на болка или изтръпване на краката, локална инфекция, сърдечна недостатъчност. Ръчен лимфен дренаж - различни видове масаж – повърхностен и дълбок.
Този метод води до редица ползи за здравето и външния вид - извежда от тялото излишната течност и токсини, подобрява на циркулацията на кръвта и лимфата, нормализира работата на вътрешните органи, подобрява на обменните процеси и забавя преждевременното стареене.

 

Апарати, които работят с мултиполярната радиочестотата и магнитно поле 

Мултиполярната радиочестота прониква равномерно върху зоната, която се обработва. Загрява тъканта в дълбочина до 3,5 см, която обхваща мастите натрупвания и целулита. Енергия, която се доставя, е концентрирана в зоната на обработване и ускорява метаболизма, кръвообращението и лимфния поток. Мастните киселини изтичат през нарушената цялост на мемраната на клетките и се изхвърлят от организма чрез попадане в лимфата и се отделят чрез бъбреците. Стимулира се производството на колаген и еластин, а кожата придобива по-гладък и стегнат вид. 


Пулсиращи магнитни полета - стимулират кръвоснабдяването на третираната зона и производството на нови кръвоносни съдове. Подобрява се кръвотока към клетките и обогатяването им с хранителни вещества и кислород.  

 

Този тип процедури се правят един или два пъти седмично. За постигане на добри резултати са необходими около 8-10 процедури. Заедно с тях трябва да се спазва правилен режим на хранене – да се избягва пържено и да се приема около 2 литра вода дневно.