Криолиполиза

Криолиполизата е процедура, която намалява мастните депа в определени области на нашето тялото чрез замразяване и впоследствие разрушаване на мастни клетки. След провеждане на процедурата мастните киселини се извеждат от организма постепенно, без това да води до стрес за тялото.


При провеждането на една процедура криолиполиза се постига кристализация на около 30% от мастните клетки в третираната зона. Премахнатите излишни мазнини не могат повече да се възобновят, тъй като процедурата води до разрушаване на мастните клетки. Не се прилага пълна или локална анестезия, защото процедурата е напълно безболезнена. Без възстановителен период и впечатляващите разултати е добра алтернатива на липосукцията. За постигане на оптимален резултат се препоръчва прилагането на поне 3 процедури. Всяка зона може да бъде повторена, не по-рано от 45-60 дни. Терапията трае 70 минути, като по време на процедурата се усеща охлаждане и последващо изтръпване на зоната. Ефективно се редуцират локалните мастни натрупвания с помощта на контролирано охлаждане до -11 градуса по Целзий в комбинация с вакуум.За различните части от тялото се прилагат подходящи апликатори в зависимост от зоната на третиране. По този начин могат да се третират две зони едновременно – бедра, ръце, паласки. Предимството пред инвазивните процедури за премахване на мастна тъкан се изразява в трайните резултати, безболкова терапия, премахнатия риск от увисване на кожата и получаване на неравности. 


Апарати, които работят с мултиполярната радиочестотата и магнитно поле

Мултиполярната радиочестота прониква равномерно върху зоната, която се обработва. Тя загрява тъканта в дълбочина до 3,5 см, която обхваща мастите натрупвания и целулита. Енергия, която се доставя, е концентрирана в зоната на обработване и ускорява метаболизма, кръвообращението и лимфния поток. Мастните киселини изтичат през нарушената цялост на мемраната на клетките и се изхвърлят от организма чрез попадане в лимфата и чрез бъбреците се отделят от организма. Стимулира се производството на колаген и еластин, а кожата придобива по-гладък и стегнат вид.


Пулсиращи магнитни полета - стимулират кръвоснабдяването на третираната зона и производството на нови кръвоносни съдове. Подобрява се кръвотока към клетките и обогатяването им с хранителни вещества и кислород.  


Venus Legacy съчетава двете техники и допълнително притежава вакуум, чрез който енергията преминава по-концентрирано в засмуканата зона. Апаратът е с вграден термометър, който следи температурата на третираната зона и позволява загряване на тъканите в дълбочина до 45 градуса за постигане на максимален резултат.


Този тип процедури се правят един или два пъти седмично, за постигане на добри резултати са необходими около 8-10 процедури. Заедно с тях трябва да се обясни правилен режим на хранене – да се избягва пържено и да се приема около 2 литра вода дневно. 


Криолиполизата, използването на магнитно поле и радиочестота не е препоръчително да се прилагат при определени състояния като студова алергия, различни сърдечно–съдови заболявания, бременност, пейсмейкъри, автоимунни и онкологични заболявания, филъри за областта на лицето, както и при кожни възпаления в третираната зона. Различните видове техники, които редуцират мастните натрупвания могат да бъдат съчетавани в определени периоди на провеждане за максимален ефект.