Morpheus8 представлява минимално инвазивна процедура за подмладяване на кожата. Апаратът използва малки иглички, за да достави енергия дълбоко в кожата, като създава микро наранявания, които задействат естествената реакция на тялото и стимулира производството на колаген и еластин. Може да се използва във всеки участък на тялото, но е най-популярен за лицето и шията.

 

Процедурата се отличава от други подобни устройства, с това че топлината му може да достигне до по-дълбоки дермални слоеве. Дълбочината може да се регулира и да се използва различно ниво на проникване в кожата въз основа на специфичен проблем. Процедурата стяга отпуснатата кожа, повлиява бръчките, може да изглади грубата или неравна текстура, лекува хиперпигментация и заличава белези от акне.


 

Работи се в субдермата и в мастния слой, като стяга, оформя и изглажда кожата. Енергията прониква чрез микро иглички-електроди, за да обнови тъканите. Достига до дълбоките структури на кожата и стимулира регенерацията им. Освен че оформя и подмладява лицето и шията, видимо подобрява състоянието на деколтето, ръцете и коленете.

 

Предимства на процедурата:

 

Не се причинява увреждане на повърхността на кожата. Енергията преминава през епидермиса и дермата без да бъдат засегнати термично.

 

Заради голямата дълбочина на проникване и запазването на горния слой на кожата, процедурата може да се прави и през лятото без риск от пигментации.

 

Възможно е да се използва за заличаване на стрии – един от най-упоритите естетични проблеми.

 

Дългите игли, изолирани в силикон, правят процедурата максимално безболезнена и подходяща за всеки тип кожа.

 

Фракционната радиочестотна енергия е научно доказан метод за намаляване на бръчките и възстановяване на колагена. Този метод е минимално инвазивен – при него се използва матрица от микро щифтове за достигане и обновяване на по-дълбоките слоеве на кожата без почти никакъв възстановителен период за пациента.

 

Технологията позволява уредът да се използва върху всякакъв вид кожа, независимо от нейния тип и цвят. Някои други методи за възстановяване могат да причинят проблеми с пигментацията при пациенти с маслинова или кафява кожа.