Morpheus8 представлява ефективна и безопасна процедура, която разкрива огромни възможности пред методите за стягане и ремоделиране на лицето и тялото.

 

Преди да се извърши процедурата се нанася локален анестетик върху обработваната зона, за да изтръпне кожата. След това се преминава върху кожата с накрайник, снабден с 24 покрити със силикон стоманени микро-игли. Те генерират радиочестотни импулси с точно определена сила и доставят радиочестотна енергия на предварително избрана дълбочина от 2, 3 или 4 милиметра. По време на процедурата може да се почувства натиск, но обикновено не е болезнено. Извършва се около 20-30 минути, понякога и по-дълго в зависимост от третираната зона.


 

Методът се основава на радиочестотната фракционирана енергия, която въздейства върху субдермата и съединителната мастна тъкан през матрица от микроелектродни биполярни импулси. Това предизвиква термична аблация и коагулация на равно разграничени кожни участъци с микроскопични размери.

 

Здравата кожа, която заобикаля третираната зона, действа като източник на клетки, растежни фактори и кръвни елементи. Това ускорява зарастването на обработения участък, стимулира производството на колаген и еластин, мощно уплътнява, стяга и ремоделира тъканите.

 

Срокът за възстановяване е сравнително кратък. Въпреки че доставя радиочестотна енергия на дълбочина до 4 мм, процедурата не уврежда повърхността на кожата. След процедурата може да се наблюдава лека до умерена червенина, оток или белене, които отшумяват до няколко дни. Трябва да се избягва излагането на слънце за няколко седмици и да се  използва слънцезащитен крем, при излизане навън.

 

За най-добрите резултати вероятно ще са наобходими до три сесии, раздалечени между четири и шест седмици.  Новият колаген изисква време, за да се развие, но резултатите трябва да се появят в рамките на три до шест месеца. След това е необходима по 1 процедура годишно за дълготрайни резултати.

 

Процедурата е безопасна за всички тонове на кожата, без почти никакъв риск от хиперпигментация. Методът може да се извършва навсякъде по тялото, като той е бърз и сравнително безболезен.