Мезотерапията е медицинска процедура, която включва инжектиране на коктейли базирани на хиалуронова киселина. В зависимост от ефекта, който се стреми да се постигне, към хиалуроновата киселина се прибавят минерали, биопептиди, витамини, натурални екстракти. С тази процедура се достига до средния слой на кожата. При мезотерапията, недостатъкът е лекият дискомфорт по време на процедурата и възможността за появата на хематоми, които отшумяват в рамките на седмица.

 

Процедурата е универсална и подходяща за различни области на тялото. Използва се най-често при мимически бръчки, признаци на стареене на кожата, акне, стрии, повишена пигментация и лунички, умерени мастни отлагания, целулит, косопад и розацея.


 

Мезотерапията на лице представлява процедура, при която вътрекожно се въвежда препарат, съдържащ биологично активни вещества. Така тялото се обогатява на хиалуронова киселина, витамини, микроелементи, аминокиселини, с вещества, които подобряват кръвообращението.

 

При акне мезотерапията се използва за изравняване на грапавините и заглаждането на белезите. Направена специално за акне и за следите от него – така нареченото постакне, не просто премахва белезите, но и изравнява покритието и подобрява тена.

 

Мезотерапията се използва и при косопад. Повлиява мъртвите фоликули и атрофирали луковици. За нормалното израстване на косата са необходими здрави луковици на космите и постъпване на хранителни вещества към тях. Това с успех изпълнява мезотерапията, която постига висока ефективност в тази област. Процедурата се извършва с помощта на инжекции, чрез които се въвеждат различни вещества, усилващи нейния растеж. Благодарение на нея се преустановява косопада, удължава се фазата на активния растеж, подхранва фоликулите, укрепва и сгъстява косата, стимулира кръвообращението и нормализира функциите на мастните жлези.

 

Не се препоръчва на хора с алергични и онкологични заболявания, на страдащи от епилепсия, на бременни и кърмачки. Не се прилага при повишена болезненост, учестено сърцебиене и загуба на съзнание.

 

Мезотерапията против стрии е два вида: традиционна и с апарат. Първата е чрез инжектиране на коктейли. Най-често в състава влизат колаген, аминокиселини, растителни екстракти. Методът е леко болезнен.

 

Апаратната мезотерапия не предизвиква болка и е удобна за обработването на по-големи зони като бедра и корем. Лекарството се въвежда в порите под високо налягане.