Мезолифтът се използва за заличаване на фини линии, за превенция от стареене на кожата, за поддържане на хидратирана и сияйна кожа. Особено полезна процедура за възстановяване на кожата след летния сезон, когато тя е дехидратирана от високите температури, силното слънце и солената вода. Процедурата хидратира и подхранва кожата в дълбочина като подобрява нейната текстура и тонус.  

 

Преди да се извърши мезолифтът третираната зона се обезболява предварително с анестетичен крем за максимален комфорт. При извършването ѝ се инжектира стерилен гел на базата на хиалуронова киселина, пептиди и аминокиселини. Прилагат се серия от убождания с тънка игла, използва се за лице и деликатни зони като околоочен контур, шия, деколте, гръб на дланите. След инжектирането на продукта може да се направи лек масаж.


 

След процедурата кожата е зачервена в рамките на ден, възможна е и появата на синини, които отшумяват за няколко дни, за да се избегнат е хубаво да не се приема аспирин или други противовъзпалителни медикаменти 4-5 дни преди манипулацията. За максимална полза се препоръчва извършване на първоначален курс от 3 процедури през интервал от един месец. За запазване и поддържане на постигнатия резултат се извършва по една поддържаща процедура през три месеца или се повтаря курсът след година.

 

Предимствата на мезолифта са, че може да се извършва целогодишно, има противостареещо действие, хидратира, уплътнява и подмладява кожата, подобрява вида и качеството на кожата, ефективна процедура за възстановяване на кожата след лятото. Не се прилага при бременни и кърмещи жени, не трябва да се прилага в области на активни възпалителни процеси - при активно акне, херпес, екзема и др.

 

Основната разлика между мезолифт и мезотерапия е в концентрацията на хиалуроновата киселина, която при мезолифта е значително по-висока. Класическата мезотерапия представлява коктейл от хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, богат на антиоксиданти, забавящи стареенето. Той намалява образуването на свободни радикали и намалява увреждащото въздействие на ултравиолетовите лъчи, които водят до преждевременно състаряване на кожата.

 

Ефектът е видим още след първата процедура, но целият курс на лечение изисква около 4-6 процедури през 7 – 14 дни.

 

Мезолифтът е метод за освежаване на лицето и премахване на фините бръчици. Състои се само от хиалуронова киселина, но с по-висока концентрация от мезотерапията. Подобрява се лицевият контур, намаляват се торбичките под очите, налице е заглаждане на съществуващите фини бръчки.

 

Целият курс на лечение е 2-3 процедури през около месец. Eфектът се забелязва веднага и трае около 1 година, след което процедурата може да се повтори.