Липосукцията е процес на премахване на мазнините от целевите области на тялото. Това е процес, който може да ви помогне, за да извае тялото чрез премахване на упоритите мазнини от области като корема, бедрата, гърба на ръцете и бедрата.
 
Както всяка друга операция липосукцията също има плюсове и минуси. Ако и вие обмисляте да прибегнете до тази процедура, за да постигнете по-изваян външен вид,  би било добре да знаете за предимствата и недостатъците преди да вземете окончателно решение.
 

Предимствата на липосукцията

  • Тази процедура предлага незабавни подобрения на външния вид, а областите, на които се извършва, остават напълно преобразени.
  • Очакваните или желани резултати действително могат да бъдат видими само няколко дни след процедурата.
  • Липосукцията се прави сравнително лесно.  Доказано е, че обикновено е безопасна и минава без сериозни усложнения, освен това се извършва доста по-бързо в сравнение с други инвазивни операции.
  • Друг голям плюс на липосукцията е, че мазнините са трайно премахнати от тялото. Ако се съумее да се води определен начин на живот, стройната фигура може да се поддържа задълго.
 

Недостатъците на липосукцията

Въпреки, че липосукцията е считана за един от най-сигурните и ефективни методи за намаляване на мазнините или оформяне на тялото, тази процедура има и недостатъци. Важно е преди да се вземе категорично решение и да се направи тази крачка да се знаят възможните рискове.
NEWS_MORE_BOX
 
  • Някои от страничните ефекти и рискове от липосукцията са доста сходни с тези на други инвазивни козметични операции. Липосукцията е доста сериозна намеса в работата на организма. Прави се нерядко под пълна упойка,  а това носи допълнително натоварване.
  • През масната тъкан минават венозни, артериални, лимфни съдове, които подхранват кожата. Ако операцията не се направи достатъчно деликатно, на голяма площ може да се получи повърхностна лимфо-венозна недостатъчност. Доказано е, че при липосукцията количеството мас в плазмата на кръвта се повишава. С това е свързано едно от най-сериозните и трудно предвидими усложнения – емболията на белодробната артерия.
  • Липосукцията не е средство за борба с напълняването, а начин за корекция на фигурата. Методът предполага премахването на определен брой клетки в определена площ. Ако след процедурата пациентът отслабва или напълнява, зоните, на които е извършена липосукция  отслабват по-бързо, а напълняват по-бавно. В резултат на това фигурата се деформира, а на местата с отстранена мастна тъкан се получават вдлъбнатини.
  • Възстановяването може да бъде доста неприятно за пациента. Възможно е да има болки и дискомфорт, свързани със зарастването на разрезите или подуването.
 
Това са различни плюсове и минуси на липосукцията, които e добре да се вземат под внимание. Въпреки  че липосукцията е доказано безопасен и доста ефективен метод за намаляване на нежеланите мазнини от тялото, тя има своите недостатъци. Дали рисковете си заслужават в името на красивото тяло, решават единствено пациентите.