Лифтингът с мезоконци е нов съвременен метод в естетичната медицина. Той се прилага за укрепване и повдигане на отпуснати тъкани с резорбируеми конци, което осигурява значително траен ефект. Прилага се основно в сферата при терапия на бръчки и отпусната кожа след драстична загуба на тегло.

Методът е много специфичен и включва подкожно въвеждане на мезоконците с последващо затягане, което моментално стяга кожата и изпълнява изглаждащ ефект. Присъствието на нишката в тъканите възстановява кожата и подновява нейната виталност и еластицитет. Също така подобрява тонуса на подкожните мускули и подпомага естествените регенераторни процеси в организма да заемат своето място в укрепването на кожата със значително постоянен ефект.

Този тип специфични мезоконци са представени от апарат, изграден от игла с поставена в нея тънка нишка. При изваждане на иглата, конецът се отделя и остава постоянно в подкожната тъкан. В последствие конецът се резорбира, но въпреки всичко ефектът му за лифтинг и кожно подмладяване се запазва.

Методът на лифтинг с мезоконци има значителни предимства пред другите съвременни техники. Например един от най-големите позитиви на метода е, че няма никакъв посттравматичен период, тъй като се въвежда конеца след леко убождане с много тънка игла. За процедурата не се налага прилагане на локална анестезия, а ефектът е мигновен и сравнително по-дълготраен. Друг позитив на метода спрямо другите известни техники за лифтинг при бръчки е, че времето за изпълнение е минимално и зависи основно от кооперацията на пациента.

NEWS_MORE_BOX


Крайният ефект на процедурата е уплътняване на съединителната тъкан, чрез което се регулират лицевите контури, както и се стимулира производството на колаген.

 


Къде се прилагат тези методи за лифтинг?

Методите за този лифтинг са приложими при корекции в областта на лицето, шията, деколтето и предмишниците. Също така може да се прилагат за освежаване на кожата и изравняване на тен, който може да бъде засегнат в отделни кожни зони, предвид обектите на изпичане от слънчева светлина или солариум. Другите най-чести приложения за този метод са изравняване на бръчки по лицето и намаляване на кожния обем при рязка загуба на тегло, като най-горещите зони са коремната област, бедрата и ханша.

Има случаи, при които методът е неподходящо да се прилага, поради риск от прогресивно увреждане на кожните зони. Такива специфични контрапоказания може да са ракови заболявания на кожата, гнойни пъпки в областта, нарушения в кръвосъсирването и микроциркулацията, както и активен херпес в зоната на лицето.