Иновативната лазерна система М22 от Lumenis предага цялостно подмладяване на лицето и тялото. За целта тя притежава два накрайника с различно устройство и действие – ResurFX и IPL. Фотофракционното лечение е безопасен начин за третиране на белези, розацея, пигментни петна и стрии. 

 

ResurFX на M22 е фракционна неаблативна технология, която използва лазер с дължина на вълната 1565 nm. Процедурата започва с почистване на кожата, като не е необходимо предварително обезболяване на зоната с локален анестетик. Това е лазерна технология, която не нарушава повърхностния слой на кожата и няма рани след процедурата. Върху третираната зона се минава с накрайник, който подава импулс лазерен лъч, като е възможна минимална, но напълно поносима болка. Действа чрез фототермолиза, като загряването и микро раничките  в дълбочина предизвикват оздравителен отговор от околната незасегната кожа, което води до заместването им с нова здрава и по-млада тъкан. 


 

Стриите са един от най-често срещания проблем при жените вследствие на бременност или при рязка промяна в теглото. ResurFX притежава скенер, който насочва лъча само към увредения участък на кожата без да засяга околната здрава тъкан. Наличието на допълнително охлаждане прави процедурата ефективна и комфортна. Многостраните ефекти на процедурата водят до цялостно подмладяване на кожата. 

 

Предимствата на лазерно обновяване със системата са безопастността, доказания ефект и голямата възможност от избор на форма, размер и плътност на лъчите. Нуждата само от едно преминаване спестява време и защитава кожата на пациента. Наконечникът оборудван с непрекъснато контактно охлаждане увеличaва комфортът на пациента по време на лечението.

 

Процедурата не се прилага при употреба на ретин А, антибиотици от групата на тетрациклинити и орални контрацептиви, след химически пилинги и дермабразио, по време на бременност, при наличие на херпес, дерматити и злокачествени образувания.

 

Необходими са 3 до 5 процедури в интервал от месец – месец и половина.