Лицето може да бъде разделено на три части като съотношението между тях носи усещането за красота – носът, скулите и брадичката. Те притежават характеристики, които оформят естетическите особености на хармоничното лице. Корекцията на някоя от тези части може да допринесе за по-пропорционално разпределение и по-красиво излъчване. 


Корекцията на носа с филъри или конци е бърза процедура, която е все по-предпочитана от оперативната ринопластика, която има продължителен възстановителен период. Недостатъкът на филъра и мезоконците е, че могат да бъдат коригирани само по-леки дефекти – седловиден нос, лека до средно изразена гърбица на носа, повдигане на върха на носа и някои недостатъци получени в следствие на травма.


Преди да се приложи филър или мезоконци в зоната се прилага местна анестезия. Прилагането на филъри става бързо и желаният ефект се постига с малко количество продукт, инжектиран в правилните зони. Филърът запълва хлътванията или повдига тъканите в зависимост от проблема в зоната. Дерматолозите използват различни техники за разпределяне на продукта, за да бъде постигнат желания ефект. Процедурата няма дълъг възстановителен период, възможно е възникване на оток или зачервяване в мястото на инжектиране, които изчезват в рамките на няколко дни. Веднага след поставяне на филър пациентът може да се върне към нормалното си ежедневие, а ефектът се вижда веднага и се запазва около година. След процедурата трябва да се избягва носеното на очила и посещението на сауна, парна баня, директното излагане на слънце и прекомерния студ, в зоната не трябва да бъде оказан натиск. При наличие на оток може да се прилагат много внимателно студено компреси. Процедурата не се препоръчва при наличие на инфекции в областта и при свръхчувствителност към различните видове филъри.Корекцията на носа с лифтинг конци е подходяща за прикриване на асиметрия, изправяне на лека гърбица, изглаждане на неравност или моделиране на върха му чрез деликатно издърпване нагоре. Методът има моментaлни резултати, не оставя белези и помага за постигне максимално естествено излъчване. Конците се въвеждат след поставяне на локална упойка, самата процедура отнема няколко минути. Веднага след корекцията може да се върнете към обичайното си ежедневие, единствено не трябва да се носят очила за определен период от време. Методът не крие риск от засягане на нервни окончания и кръвоносни съдове. Ефектът се вижда веднага и се запазва в продължение на 2 години. Процедурата е  бърза, безкръвна и има индивидуален подход. Резултатът е естествен и дълготраен.