Колариумът е апарат, които излъчва светлина в червено-розовия спектър и по специално лъчи с 633 nm дължина. Тези лъчи стимулират в организма производството на колаген, еластин и хиалуронат и по този начин спомагат за естественото подмладяване на кожата.

 

Колариумът излъчва светлина в определен спектър на светлина, като по този начин стимулира естественото подмладяване на кожата. Абсорбира се от кожните фибробласти, където стимулира производството на колаген и еластин. Малките бръчки намаляват, а кожата става видимо по-стегната и гладка. Разликата със солариума се изразява в типа на светлината, която се излъчва, лампите на солариума - синя светлина, а тези на колариума розова.


 

Резултатите от процедурите са свързани с възрастта, начина на живот и моментното състояние на кожата. Най-добри резултати се постигат при редовна употреба за по-дълъг период от време - намаляват се фините бръчки по лицето и деколтето и избледняват пигментните петна. Краткосрочните резултати са релаксиращ ефект, по-мека и еластична кожа.

 

В зависимост от целите, които искате да постигнете се препоръчват и различни планове за процедури в колариум. При млада кожа с цел тонизиране на кожата, намаляване на замърсяванията и защита от факторите на околната среда 10 процедури могат да бъдат достатъчни. За освежаване на кожата и борба с първите и признаци на стареене се препоръчват около 20 процедури. За по-зряла кожа и за активна борба с появата на бръчки около 30 коларни процедури са препоръчителни. За най-добри резултати се препоръчва и воденето на по-здравословен начин на живот, като ефект се получава и потъмняване на кожата, което е много равномерно и без изгаряне.

 

Една процедура в колариум е препоръчително да трае между 10-20 минути. Като интервала между две процедури задължително повече от 2 дни. Поради ярката светлина излъчвана от лампите трябва очите да са затворени при самото извършване. Препоръчително е и използването на защитните очила за по-голям комфорт.

 

Синтезът на колаген и еластин продължава и след приключване на процедурите. За най-добри резултати се препоръчва използва на колариум веднъж седмично след като първоначалния курс е приключил.

 

Колариум не се препоръчва да бъде използван при ниско кръвно налягане, бременност, епилепсия, повишена фоточувстителност или прием на медикаменти с чуствителност към светлина. При първоначално използване може да се направи по-кратка процедура, която да тества възможна нежелана реакция.

 

Светлината излъчвана от колариума намалява причините за стареенето на кожата по особено нежен начин. Процедурата е приятна и не съществува риск от възпаление или зачервяване. Колариумът е технология, която подпомага антицелулитните масажи, всички апаратни и стягащи програми.