Хидрофациалната терапия е иновативна техника, която предлага дълъг и траен ефект при терапията на застаряваща кожа. Тя е единствената по рода си мултифункционална терапия за подмладяване на кожата, която позволява почистване, ексфолиране, хидратация и ефикасна борба с бръчките, предоставяйки решение на ред козметични проблеми за съвременния човек в дългосрочен план.

 

Най-често проблемите на кожата са свързани с влиянието на прекалено много вятър, слънце, влага, замърсяване и ежедневен стрес върху човека, вследствие на което човешката кожа губи своята еластичност и се развива сериозен глад за колаген в нея. Хидрофациалната терапия предоставя възможности за подмладяване на кожата в зоните на лицето и нежните зони по тялото, без да предизвиква дискомфорта, който се развива след прилагани на стандартните процедури. 


 

Чрез хидрофациалната терапия основно се постига премахване на комедони и черни точки по лицето, активнане на кожната хидратация, премахване на петна от акне и розоцея, както и лечение на акне, отчистване на фините кожни линии и премахване на патологични пигментни петна, както и торбички под очите. Хидрофациалната терапия е от полза при лечението на рани от слънчево изгаряне, както и постигане на детоксикиращ кожен ефект, премахване на неравномерно разпространен тен и лечение на прекалено силното омазняване на кожата, с разширени пори или липса на дерматична плътност. 

 

Създадена е от американска дерматологична компания, която е утвърдена и широко препоръчвана от специалистите по дерматология и естетична медицина в световната козметична индустрия. Иновативната технология е интегрирана система, която се състои от пет стъпки и три допълнителни терапии за различните кожни зони и проблеми. През изминало кратко време, терапията печели четири награди подред за най-добра подмладяваща и почистваща терапия на лицето, както и за най-нова и неинвазивна техника с добър и траен ефект. 

 

Системата на хидрофациалната терапия е подходяща за всеки - както за жени, така и за мъже, като се прилага с една и съща успеваемост и при двата пола. Терапията и нейния вид се избира индивидуално, според нуждите на пациента, както и според типа кожа. Освен дълбоко почистващ и подмладяващ ефект, хидрофациалната терапия се препоръчва особено много и при терапията на младежко акне, мазна кожа, рани след оперативни интервенции и термични изгаряния. 

 

Какви са стъпките, през които се преминава по време на хидрофациалната терапия?

Стъпките, през които се преминава по време на специалната терапия, са общо 5. Накратко отбелязано те са - ексфолиация, химичен пилинг, екстракция, регенерация и хидратация.

 

  • Първата стъпка е ексфолиация с цел дълбоко почистване на кожата. През всеки етап от терапията, хидрофациалната техника се прилага посредством различни спираловидни дючи. Тяхната цел е спомагане за изглаждане и подмладяване на най-повърхностния кожен слой - епидермис. Също така терапията помага при борба с излишната пигментация и регенерация на кожата, като по време на първия етап се пропуска хидратиращ серум. Вакуумът, който се поддържа от спираловидните дюзи, има ефект за повдигане на кожата, подобряване на микроциркулацията и кожния тургор, както и подобряване на лимфния дренаж в дермата. 

 

  • Втората стъпка е етап на химичен пилинг с цел въздействие на терапията в дълбочина. Почистването през тази фаза се осъществява чрез омекотяване на кожата, без нарушения в нейната структура, с цел освобождаване на кожата от излишни мръсотии в нея. За максимално постигане на ефект, при терапевтичната процедура се използва приложението на три вида киселини в съответни концентрации. Предимството на този вид химичен пилинг е в прецизността на процедурата и липсата на последващи травми. Дюзите от апаратурата едновременно нанасят смесицата от киселини в кожата и същевременно с това изсмукват мръсотиите от подепидермалните зони. На практика се получава подкожно завихряне на нанесената смес от киселини, което позволява почистване и директно изсмукване на вредните елементи, без киселината да влияе прекалено дълго върху кожата и да увреди нейните структури.

 

  • Третата стъпка е екстракция, като при нея основната идея е борбата с черните точки. В този етап се постига почистване на възможно най-дълбоко кожно ниво, с което се регулира и произвдството на себум. Извършва се почистване на затворените подкожни комедони, които се третират с противовъзпалителен и антибактериален препарат, нанасян от дюзите. С него се прониква в дълбочина, разтварят се замърсяванията и се унищожават налични патологични агенти, проникнали от външния свят - бактерии и вируси. Една част от нанесения препарат с дюзите се почиства директно чрез вакуум от апаратура, а друга част от активното лекарствено вещество с антибактериален и противовъзпалителен ефект остава в кожата и след време се изчиства с помощта на естествения физиологичен лимфен дренаж. 
NEWS_MORE_BOX

 

 

  • Четвъртата стъпка е регенерация. През този етап се постига и основния ефект на процедурата - антиейдж ефект, или подмладяване на кожата. Специалистите споделят, че пациентите масово изискват директно да се подходи към този етап, но те самите ги подсещат, че този ефект няма как да бъде наличен, ако не се извършат предварително предните три процедури, с цел почистване на кожата, детоксикиране и възстановяване на микроциркулацията, и кожния тургор. През този етап се извършва вливане на коктейл от колагенови молекули в кожата, както и комплекс от регулаторни протеини, които стимулират естественото производство на колаген в кожата.

 

  • През петата стъпка от терапията се извършва дълбока кожна хидратация. Основният ефект на този етап от терапията е получаването на гладка и сияйна кожа. През този етап на процедурата се извършва антиоксидантно въздействие с активни вещества, както и внасянето на витамини в подкожието. Също така с помощта на серума се вкарва и хиалуронова киселина. Комплексът между витамините А и Е, и бял чай, стимулират регенерацията на кожни клетки в епидермиса, както производството на еластин, който придава кожната еластичност. В допълнение се дават вещества през серума, които най-често са екстракти от цветя и растения с терапевтичен ефект, които предпазват от повторната поява на петна, комедони или друг вид кожни пигментации в дългосрочен план. Прилагат се също така рициново масло и екстракти от див кестен, които укрепват капилярната структура, подобряват микроциркулацията и се постига ефект на чиста, гладна и сияеща кожа.