Хиалуроновата киселина е субстанция, пригодена за приложение върху устните, устата и в областта на брадичката. Основната цел за приложение на специфичното вещество била да се подобри плътността на третираната зона и да се увеличи здравината на кожата. В последствие хиалуроновата киселина започнала да се прилага масово и за увеличаване на обема на устните и брадичката.

Хиалуроновата киселина е глюкозаминогликан, който е естествен компонент от кожата на всяко човешко същество. Инжекционното представените форми на хиалуронова киселина се превръщат в един от най-добрите филъри на 21 век за зоните на устните и брадичката. В подкожната зона, тази субстанция предизвиква задръжка на водни молекули, което увеличава обема на приложените зони за по-продължителен период от време и спомага за изграждането на допълнително връзки между съществуващите колаген и еластин в подкожието. Кожата и зоните, нуждаещи се от допълнително третиране с хиалуронова киселина, остават гладки и свежи, благодарение на постоянното рехидратиране на кожния слой.

Специалната субстанция хиалуронова киселина се инжектира в подкожната зона, запълваща "кухите" пространства в устните и брадичката. По този начин се придава обем и форма на третираните зони, както и невероятен блясък, подсказващ за млада и свежа кожа. Самата процедура по инжектиране е изключително бърза, безболезнена и безопасна, защото се извършва под влияние на лидокаинова местна анестезия. Съществуват рискове единствено и само когато инжекционните форми на специалното вещество са с изтекъл срок на годност или при неизправност в медицинския инструментариум, използван за инжектиране. В тези случаи може да се провокира появата на слаби кръвоизливи в устните, които с приложение на локални хепаринови деривати под формата на гел, отшумяват в период на три дни.

Приложението на хиалуронова киселина се извършва по някои специфични показания...

NEWS_MORE_BOXНякои от тези показания са с медицинска обосновка, а други от козметична гледна точка. В тези условия съвременното общество и съветът на водещи специалисти по кожни болести и козметична медицина, отбелязват някои основни опорни точки, при които може да се приложи инжекционен хиалурон в подкожните зони. Според специалистите, специалното вещество е годно за приложение при лечението на бръчки около устните и по бузите, оформящи устната кухина, както и в зоните под ушите и зигоматичната кост. Също така от козметична гледна точка хиалуронова киселина може да се приложи с цел удебеляване на устните и придаване на по-контрастен вид. Другите индикации за приложение на хиалурон са лечение на тъмни кръгове под очите, приложение в челото и очите. Особено често хиалурон се прилага в някои от посочените зони след неуспешно третиране с ботокс, който на практика блокира периферната нервна проводимост в зоната на инжектиране и блокира възможността за съкращение на подлежащите мускулни групи. Освен всички специални критерии за инжектиране на хиалурон, учените провели опит да бъде неутрализиран още един проблем в съвременното модерно общество - белезите от акне. За мнозина, особено пациентите в млада възраст, появата на белези от акне често се отбелязва като водеща причина за понижаване в самочувствието и поставянето на ниска самооценка. Специалистите започват приложението на подкожен инжекционен разтвор на хиалуронова киселина, с което достигат невероятния ефект след манипулацията белезите да изчезват, благодарение на рехидратационните способи на веществото върху кожата и възстановяване на естествения пигмент в зоните на приложение.

В добавка учените стямат, че хиалуроновата киселина съвсем спокойно може да бъде приложена и в комбинация с някои други съвременни методи на естетичната медицина, за разрешаване на конкретен медицински проблем. В тези условия те провеждат тестове, при които комбинират хиалуронова киселина с ботокс, кожно абразио с микрокристали, химически пилинг, лицева мезотерапия и фракционирано приложение на лазер, с което учените споделят, че се достигат нови върхове в съвременната естетична пластична и козметична медицина.