Известни са много от ползите на хиалуроновата киселина, свързани с нейната природа и зоните, където може да бъде приложена. 


Ползи от хиалуроновата киселина при поставяне на лицето

Освен резултатът за подобрения външен вид има още няколко ползи за кожата, дължащи се на хиалуроновата киселина:


 

 • Хидратация - поради факта, че молекулата на хиалуроновата киселина задържа вода, кожата е по-хидратирана и обменните процеси в нея се подобряват.
 • Придаване на свеж и отпочинал вид на лицето - в резултат от добрата хидратация се подобрява цялостният облик и лицето има по-младежки вид.
 • Стимулира се образуването на нов колаген - в резултат от подобрените обменни процеси в кожата се образува нов колаген, като тя става по-еластична и ефектът се задържа по-дълго.
 • Изглаждат се фините линии на лицето - при ефективна терапия се подобрява цялостния лицев контур, независимо от факта, че невинаги е необходимо едновременно поставяне на филър във всички лицеви зони.
 • Балансира мазната кожа - прилагането на продукт с хиалуронова киселина, помага на кожата да се хидратира и балансира, като по този начин се образува по-малко себум.


Предимства на козметичните процедури с хиалуронова киселина

Бързи и качествени резултати – инжектирането на хиалуронова киселина носи качествени и ефективни резултати за красотата и здравословния вид на кожата. Можете да видите тези резултати веднага след поставянето на хиалуроновата киселина. Най-пълен ефект се наблюдава след около месец.

 • Безболезнена процедура – цялата процедура по инжектиране на хиалуроновата киселина се извършва в рамките на минути (в зависимост от количеството и броя на третираните зони). Единственото, което е възможно да се усети по време на поставянето на хиалуроновата киселина, е съвсем леко убождане или парене около третираната зона от лицето.
NEWS_MORE_BOX

 

 • Без нежелани реакции –  хиалуроновата киселина е напълно естествено вещество, което се синтезира в човешкия организъм. В този смисъл тя се абсорбира от него без абсолютно никакъв проблем, като се елиминира рискcj от възникване на алергични реакции или други неприятни странични ефекти. След инжектирането на хиалуроновата киселина може да има само леко зачервяване на съответното място, но то изчезва в рамките на няколко часа.

 

 • Продължителност на ефекта – положителните ефекти за кожата, постигнати благодарение на хиалуроновата киселина, се запазват за сравнително дълъг период от време. Обикновено ефектът трае между половин и една година, дори повече. След това можете да се направи нова процедура по инжектиране на хиалуронова киселина, за да се съхрани красивия и здравословен външен вид на кожата, като при поддържане на резултатите обикновено се слага по-малко количество от първоначалното за постигане на същия резултат.


Контролиран резултат - при процедура с хиалуронов филър нежеланите (прекалени или не на желаното място) резултати могат да бъдат премахнати. В съответната зона се инжектира ензим (хиалуронидаза), който разгражда киселината.


Други интересни ползи от Хиалуроновата киселина:

 • Заздравяване на рани - проучвания установяват, че тази молекула е в състояние да подобри заздравяването на раните и да ускори процеса, като същевременно намали и появата на белези (хидратация, стимулиране образуеането на колаген, подобряване метаболизма на кожата).
 • Сухи очи - като естествено смазващо вещество в организма, достатъчно количество хиалуронова киселина във вашата система означава, че можете да елиминирате симптомите на сухото око, което ще предотврати нежелано възпаление или оксидативния стрес в тази жизненоважна система. Това е и причината да се предлагат на пазара капки за очи с хиалуронова киселина.
 • Болезнени стави - външното прилагане на мазила с хиалуронова киселина към болезнените стави ще ги затопли, ще предизвика циркулация и ще се абсорбира в кожата, за да успокои болката и възпалението. Има и други методи за ставно приложение на хиалуронова киселина за лечение на ставните проблеми.
 • Рак - има изследвания, които сочат защитните ефекти на тази киселина по отношение на рака на кожата, което я прави още по-популярна нова съставка в овлажнители и кремове за коса.
 • Наред с изброените предимства на хиалуроновата киселина, има и съответните контраиндикации и нежелани реакции.