Мезоконците са съставени от натурални продукти – 100% съвместими с тъканите и саморазграждащи се в организма с времето. Ето защо и рискът от нежелани реакции като хематом или алергия е сведен до минимум. Процедурата не е травматична, като се използва локално обезболяване. Същевременно конците изглаждат дори по-дълбоки бръчки и хлътнатини, с които филърите и ботоксът невинаги могат да се справят.


Методът е подходящ за пациенти между 35-60-годишна възраст при начална, лека и средно изразена птоза на кожата. Продължителността на ефекта е повече от 2 години. Чрез мезоконцте се постига лифтинг на отпуснатата кожа и прибиране и оформяне на контура, на кожата чрез нейното укрепване (армиране). Други търсени ефекти от метода са редукция на обемни целулитни натрупвания и корекция на контура на лицето и тялото.


Процедурата на неоперативния лифтинг с конци е с атравматична техника и слаба болезненост. Поставянето на мезоконците отнема от 30 минути до 1 час. Възстановителният период е малък. Лифтинговият ефект е незабавен и дълготраен - около 2 години. Конците са биосъвместими и напълно се резорбират, като има минимални рискове от алергични и тъканни реакции. Може успешно да се съчетава с други естетични процедури - мезитерапия, филъри, ботокс, пилинг, радиочестотна и плазмотерапия.Съществуват някоко основни вида мезоконци - гладки, спирални, зъбчати и други, които се прилагат в зависимост от търсения ефект.


Гладките (линейни) мезоконци са най-често използваният вид. С тях в подкожието се изгражда мрежа, която във времето се замества от ново произведен колаген. Този вид конци се използва за корекция на контура на лицето и тялото. Подмладява се зоната около очите, пачият крак и челото. Контурират се устните и се разглаждат радиалните бръчки около тях. Коригира се и се стяга кожата под брадичката, шията и деколтето. При поставяне в мастната тъкан имат липолитично действие и подобряват мускулния тонус.


При спиралните мезоконци нишката е спирално навита около иглата, което увеличава контактната площ с подкожието и допълнително стимулира колагеназата. Освен лифтинг ефект, те създават обем. Този вид мезоконци се използват за създаване на обеми и повдигане на скулите, корекция на назолабиалните бръчки, корекция на двойната брадичка. По тялото спиралните конци могат да се използват за повдигане на гърдите, изглаждане на деколтето, повдигане на кожата над лактите.


Зъбчатите мезоконци представляват нишка, по която има разположени зъбчета, шипчета или конуси. След въвеждането в кожата, тези зъбчета се отварят и се фиксират в тъканите. Зъбчетата могат да са разположени линейно, двустранно или да се вият по конеца. След въвеждането на зъбчатите концци на повърхността на кожата остават свободни краища и лекаря може допълнително да ги натегне с което увеличава лифтинговия ефект.


Зъбчатите конци могат да се прилагат за корекция на гравитационна птоза в средните и долни части на лицето, шията, подбрадието. Може да се коригира формата на лицето. По тялото зъбчатите конци намират приложение за повдигане на гърдите и на седалището, корекция на мастните натрупвания над коленете, лифтинг на горната част на ръцете.


Неоперативният лифтинг с мезоконци е естетична процедура с много предимства и дълготрайни резултати. Приложението е по цялото тяло и могат да се третират и подобрят всички зони, които ни притесняват. Преди процедурата е важно да се познават предимствата и недостатъците на терапията с мезоконци. При консултация със специалистът, които сме избрали е важно да изясним всички въпроси, които ни притесняват, за да се постигне очакван и предвидим резултат, без разочарования.