IPL фотоподмладяването премахва фините бръчки и разширените пори. Технологията, подобрява тона, текстурата и цялостния вид на кожата. Лечението е неинвазивно и е идеално за намаляване на хиперпигментации, розацея и други кожни проблеми.

 

Процедурата се извършва в месеците с неинтензивно слънцегреене - между октомври и май върху кожа без тен. Поставят  се специални защитни очила за максимална безпопастност, а върху епидермиса се нанася контактна течност. Светлината, която се излъчва от апарата се приема от специфични структури, наречени хромофори. Погълнатата светлина се трансформира в топлина и настъпва избирателно разрушаване на прицелни структури като пигментни петна, разширени капиляри и др. Част от лъчите, достигнали  дермата, стимулират фибробластите да произвеждат повече  колаген. Така чрез една процедура едновременно се въздейства върху няколко естетични проблема. 


 

Терапията на цялото лице отнема между 25-30 мин.

 

След процедурата може да се усети леко до умерено чувство за затопляне и опъване на кожата, а и да се появи минимално зачервяване. Възможно е потъмняване и изпъкване на пигментните лезии, формиране на коричка, но всичко отзвучава за седмица. Препоръчва се измиване със студена вода и използването на  хидратиращи кремове и фотозащита с висок SPF фактор.

 

Предимствата на метода са следните:

 

Подобряване състоянието на разширените капиляри по лице, шия, деколте и различни форми на розацея.

 

Повлиява структурните промени в епидермиса и дермата като заличава фините бръчки, подобрява плътността и здравината на кожата и премахва разширените пори.

 

Премахва слънчеви петна, лунички и други хиперпигментации.

 

Едновременно се атакуват различни проблеми и несъвършенства по кожата.

 

Може да се обработват различни по големина зони и е подходящ за използване от 18- до 60-годишна възраст.

 

Фотоподмладяването е изключително приложимо при хора, които искат да възстановят равномерния тен, да подобрят състоянието на кожата, особено ако са злоупотребили със слънцето и солариумите.

 

Необходими са не по-малко от 4 процедури през 3-4 седмици. Ефектът при разширените капиляри и хиперпигментацията се вижда след 2-та или 3-тата процедура.

 

Процедурата не е подходяща да се прилага при  бременност и кърмене, при възпалена или наранена кожа и при епилепсия.