С течение на времето кожата по лицето губи своята еластичност и се нарушават качествата на подкожните структури. Това е водещ фактор за появата на бръчки, най-вече около очите, провокиращи синдрома на измореното лице. Мимическата мускулатура на лицето е другият водещ провокатор за появата на бръчки около очите и челото. Своето влияние оказват и прекомерното излагане на слънце, солариум или географските региони с прекалено силен вятър. Тютюнопушенето е друг водещ фактор при развитието на бръчки. Като краен резултат се получава едно много характерно свличане на веждите надолу и се развива синдромът на измореното лице. 
 
Учените преди години започнали разработката на нова терапия, която в днешни дни става много актуална. Това е така нареченият ендоскопски брау-лифтинг. Процедурата се извършва под обща анестезия с няколко отвора около 5 мм в окосмената част на главата - по капилициума. С помощта на ендоскопска микрокамера се достигат мускулите на челото и очите, които са причинили появата на бръчки.След това с помощта на микронож, лазер или финни ендоскопски инструменти мускулите се обработват, така че да се изпънат и да премахнат получилите се бръчки. Модерната операция ендоскопски брау-лифтинг е най-често прилаганата техника при операции на горните клепачи и впоследствие започва масово да измества оперативната техника горна блефаропластика.
 
С помощта на тази модерна техника освен корекция на бръчки, може да се инжектират ампулни субстанции с колаген за корекция на зони с изразено натрупване на целулит. Също така с помощта на техниката може да се извършва козметична корекция на очите чрез промяна в тяхната форма. Така те могат да придобият овална-бадемовидна форма или да бъдат с леко издължен очен кант, който има много екзотична и страстна форма. Оперативните интервенции в областта на очите се наричат безшевни кантопексии, като това дава възможност да се задоволи всеки каприз относно визията на пациентите, но не и да се разруши тяхната визия чрез масковиден тип лице.
 

Коя възраст е подходяща за извършване на процедурата?

 
Обикновено това е възрастта около 40-те години при жените и около 43-45 при мъжете, когато започва отпускането на кожните контури по лицето. Според мнението на множество специалисти по естетична медицина и кожни болести, по-ранно настъпилата оперативна интервенция носи категорични и дефинитивни резултати за по-дълъг период от време. В някои случаи, най-често обекти на суета или моден и шоу бизнес, процедурите могат да се приложат и при по-млади хора без това да навреди по някакъв начин на общото им здравословно състояние. 
 
NEWS_MORE_BOX
 
Според специалистите по естетична медицина, позитивите на тази процедура пред нейните предшественици са много. Първо, защото е много по-модерна, второ, защото носи много повече блага за пациентите и ефектът е много по-дълготраен, трето, защото е атравматична. Обикновено пациентите се възстановяват напълно след 7 до 10 дни, защото постоперативно съществува лек оток на меките тъкани. Рискове и странични ефекти от оперативната процедура няма, която трае около 30-40 минути и позволява много бързо възстановяване на пациентите от упойващите средства.