Колагеновите и еластинови фибри отслабват с възрастта и се разрушават. Появяват се първите бръчки и еластичността на кожата намалява.

 

Процедурата Guna Phoresis е безболезнена и приятна. Започва със смесване на ампула с дермо-проводящ гел, които се нанасят върху кожата. Следва действието на апарата, който работи на принципа на резонансната магнитофореза и доставя активните вещества дълбоко в кожата.


 

Апаратът използва специален генератор на магнитно поле, с ниски честоти  и нисък интензитет, способно да увеличи пропускливостта на клетъчната мембрана. Има два накрайника различни по размер, които се използват според големината на обработваната зона. Това е особено практично за малките зони като около очите, устните, носа и др. Няма болка, дискомфорт и следи от убождане.

 

Основният компонент на ампулата - колагенът, поддържа и възстановява колагеновите фибри на матрикса на съединителната тъкан и осигурява качествена колагенова решетка. Това придава контур, стегнатост и тонус на кожата. В състава на ампулата влизат още няколко компонента: витамин С, магнезий, витамин В6, витамин В2 и витамин В1. Всички те са от голямо значение за съхраняването на младостта на кожата.

 

Предимства на колагеновата мезотерапия Guna:

 

  • Поддържа и възстановява колагеновите фибри;
  • Стимулира образуването на собствен колаген;
  • Действа, като бариера срещу свободните радикали;
  • Хидратира, освежава и тонизира кожата;
  • Забавя стареенето на кожата.

 

С терапията се въздейства върху няколко зони – лице, брадичка, шия. Процедурата е неинвазивна, безболезнена и веднага след нея можете да се върнете към обичайното си ежедневие.

 

Препоръчителната честота на процедурите - през първите две седмици да се извършват две терапии, последвани от едно третиране седмично до постигане на желания ефект. Поддържащата терапия е веднъж месечно. Видимият ефект се забелязва около месец, месец и половина след първата от серията терапии.

 

Guna Phoresis може да бъде използвана също така при травми и ставни болки. Колагенова мезотерапия с апарат за магнитофореза се използва за безболезнено въвеждане на колаген в тъкани и стави. Терапията е подходяща и за профилактика на активно спортуващи и при заболявания на опорно-двигателния апарат.