Да поговорим за една мъжка слабост – женското дупе. Дали има мъж без фантазии за слабо женско тяло с тънко кръстче и стегнато бразилско дупе или жена, която не се е представяла с форми на латино певиците от горещите латино клипове? Положителният отговор на този въпрос би бил голяма рядкост.
 
Упражнения вкъщи, всевъзможни диети, часове във фитнеса, комбинацията от всичко това... Има възможности, при които с постоянство може да постигнем желани резултати. Какво правим обаче ако ”благодарение” на генетично заложената ни структура на тялото нямаме шанс да постигнем мечтаното бразилско дупе въпреки усилията?
 
С помощта на съвремената естетична медицина и напредналите технологии всяка промяна, която искаме да направим с тялото си, може да стане реалност. 
 
Пластичната интервенция, оформяща задните части, се нарича глутеопластика. Един от вариантите, който е предпочитан и най-често прилаган, е чрез липофилинг. Тази интервенция се извършва с пълна упойка като хирургът извлича живи мастни клетки от избрана от пациента друга част на тялото. Това може да се направи с традиционна липосукция, но напоследък много хирурзи използват аспирационна липосукция, при която се използва помпа, създаваща отрицателно налягане, която “изсмуква” мастните натрупвания в определен район на тялото. Този начин позволява достигането и извличането на повече жива мастна тъкан. След това извлеченото се обработва в центрофуга, където живите клетки се отделят от мъртвите. Накрая мъртвите клетки се премахват, оставяйки чиста концентрация на живи мастни клетки, които осигуряват ефективно приспособяване на новата материя към  тъканите на задните части.
 
Използвайки микроинжекци, чистата мастна концентрация прецизно и внимателно се въвежда в мускула на дупето. Прецизността на тази стъпка е необходима, защото трябва да се осигури кръвоснабдяване на новата мастна тъкан, за да може организмът да я приеме и приспособи към новото място без усложнения. Хирургът трябва да постави инжекциите равномерно на три места от всяка страна, за да се постигне максимално симетричен и красив резултат.
 
Тъй като извършената липосукция е минимална, а прилагането на мастната тъкан се осъществява с микроинжекции, възстановяването след интервенцията трае не повече от няколко дни. Посиняването и подуването на оперираните части е нормално и очаквано, но пациентите започват да се вдижат без да усещат болка в периода на една-две седмици, а постиганатият резултат е перманентен.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Друг вариант на постигане на мечтаното дупе е имплантиране на силиконови импланти. Този метод обаче не е предпочитан както от хирурзите, така и от пациентите, тъй като рискът от инфекции е по-голям и не изглежда толкова естествено.
 
Ето и някои от причините, поради които се прилага липофилинга по-често от имплантите:
 
  • По-естествен външен вид поради използването на собствени мастни отлагания на пациента; 
  • По-малко болезненото възстановяване – при операцията за прилагане на имплант възстановителния период е доста по-сложен;
  • Минимални белези след процедурата  - жените са в състояние да носят бикини, без да показват доказателства за тази козметична процедура;
  • Имплантите са свързани с повече възможни усложнения, включително денивелация, видимост на импланта, изтичане, разкъсване или втвърдяване на импланта. Тези усложнения при липофилинга са избегнати по голяма степен. 
 
И все пак, който и вариант да изберем, факт е, че от  мечтите ни за идеално тяло и доближаването ни до визията на перфектната жена, ни дели една интервенция от сферата на естетичната медицина.