Силното окосмяване е проблем, който засяга немалка част от населението. Особено в летния сезон, когато всички искаме да изглеждаме с перфектно тяло и гладка кожа, окосмяването е враг номер едно.

За щастие в днешно време разполагаме с голяма палитра от методи за отстраняването на нежеланото окосмяване, като депилация, епилация, кола маска или бръснене.

Въпреки това, тези методи имат краткосрочен ефект, който е строго индивидуален в зависимост от бързината на растеж на косъма при всеки човек. За много дами това е незадоволително, особено ако почивката трае повече от седмица и няма удобства за отстраняването на наново поникналите косъмчета.

Фотоепилацията е едно добро решение на проблема. Методът позволява дълготрайно премахване на космените фоликули с помощта на UV-светлина, без да наранява кожната повърхност.

За да се постигнат желаните резултати, светлинната енергия, изпратена от уреда, трябва да се погълне изцяло от косъмчетата.

Задължително условие е фотоепилация да се извършва върху чиста кожа, за да се намали чувствителността и дискомфорта.

Третираният участък трябва да е обръснат няколко дни предварително, за да може дължината на косъмчетата да е до 1 мм над кожната повърхност с цел светлинният импулс да се средоточи върху фоликула, а не върху косъма.

По време на процедурата може да се усети леко ужилване, смъдене, парене или болка. След края на фотоепилацията третираната зона се охлажда, което подпомага успокоението й.

Косъмчетата падат от само себе си до 7 дни след направата на процедурата.

NEWS_MORE_BOX

 

Въпреки положителният ефект върху отстраняването на нежеланото окосмяване, фотоепилацията крие и възможни рискове. При някои хора може да се появят временни пигментации, по-светли или тъмни петна в дадения участък.

В редки случаи процедурата може да доведе до първа или втора степен изгаряния. Причината се дължи на криптоновите газоразрядни лампи, излъчващи широк спектър от дължина на вълната, включително някои опасни за човека.

Прилагането на процедурата не се препоръчва за хора с остри или хронични заболявания на кожата, злокачествени или доброкачествени образувания, възпалителни процеси или инфекциозни заболявания, разширени вени и др.