Ех, тази проклета двойна брадичка! Няма как да не забележим намека за появяването й на снимки или в огледалото. А сега забелязваме, че въртим главата и врата си във всякакви невероятни положения в усилието си да избегнем неприятната за гледане двойна брадичка. Красивият профил неминуемо зависи от контурът на брадичката и стегнатата кожа. Промените в тялото и кожата обаче са неминуеми и неизбежни с напредване на годините. Добрата новина е, че с помощта на естетичните процедури може да се редуцира пълнотата в областта на шията и да се отстранят двойната брадичка и отпуснатостта на шията. 
 

Какво всъщност представлява контурната пластика на шия и брадичка?

Това са процедури, чрез които се премахва излишната масна тъкан, изпъва на кожата, използват се филъри,  като по този начин се създава по-стегната и  по-гладка кожа и по-изтънчен външен вид на шията и брадичката. Дори и без да се правят каквито и да било други промени на лицето, подобряването на дебелата, набръчкана или увиснала кожа на врата може драстично да подобри външния вид на човек, което допринася  пациентът на изглежда години по-млад и дори създава впечатление за намаляване на телесните килограми. Тези процедури също така може да помогнат за възстановяване на баланса на чертите на лицето като осигуряват по-добре изразена линия на челюстта, която „рамкира“ останалата част на лицето.
 
Ето два варианта за справяне с проблема:
 

Липосукция на шия и брадичка

Понякога дори да имаме нормално телесно тегло и да нямаме нужда от отслабване, двойната брадичка е факт. Липосукцията на шията е един от начините да постигнем желаното – да получим добре очертана брадичка без излишните подробности.
 
Тъй като липосукция премахва излишната мазнина, но не може да се справи с отпускането на кожата след това, типичната липосукция на шията се извършва при по-млади пациенти в рамките на 20-те до началото на 50-те години, защото по-младите пациенти обикновено имат добра еластичност на кожата, което е необходимо, за да може тя да се свие гладко и равномерно след липосукцията.
NEWS_MORE_BOX
 
 
За повечето пациенти липосукция на шията е сравнително бърза процедура и много често може да се извършват с помощта на местна упойка. Чрез 1 или 2 малки разреза, скрити под брадичката или зад ушите, козметичният хирург поставя малка канюла за липосукции, с помощта на която са премахват излишните мазнини и се скулптурира естествения контур на брадичката и шията.
 
Следвайки инструкциите на лекарят след операцията, пациентите обикновено носят специална подкрепяща превръзка на брадичката за около 3 или 4 дни и се връщат на работа в рамките на 1 седмица, а са напълно възстановени  след около 2 седмици. Тя е типична за опита на някои оток и синини след липосукция врата; това трябва да реши по време на първите 10 до 14 дни след операцията.
 
 

Лифтинг на шия и брадичка


Ако пък сме притеснявани от увиснала и отпусната кожа на шията си лифтингът може да осигури решение. Лифтингът на шията се нарича още цервикопластика (за отстраняване на излишната кожа) или платизмопластика  (за затягане на отпуснатите мускули на врата).
 
Козметичните хирурзи  извършват едната  или и двете от тези процедури, за да се стегнат отпуснатите мускули на шията и да се премахне увисналата и отпусната излишна кожа. По този начин след  възстановяването на кожата тя става по-гладка и по-стегната и допринася за по-добрия и младежки вид на шията.
 
Процедурата за лифтинг обикновено се извършва като амбулаторна процедура под обща анестезия или венозна седация. Козметичният хирург направи малък разрез зад всяко ухо, и в зависимост от нуждите може да се направи един трети малък разрез под брадичката. Чрез тези разрези се стягат мускулите на врата на пациента  и / или подлежащите тъкани и се отстранява излишната  кожа. След възстановяването кожата става по-гладка, по-стегната и е предаден по-младежки вид на шията.
 
Това са два варианта, които спомагат за усъвършенстването на мъничките, но изключително важни подробности на красивите брадичка, шия, профил и цялото лице. Нещата, изглежда, не са толкова безнадеждни, ако вземем правилното решение и предприемем правилните стъпки.