Нов революционен метод за неинвазивна липосукция навлиза в България. Уредът truSculpt3D използва иновативна технология за стопяване на мазнините и целулита в проблемните зони без странични ефекти и без възстановителен период за разлика от познатите досега процедури.

Апаратът е на американската фирма, лидер на пазара за медицинска апаратура, Cutera и е най-новата клинично доказана нехирургична процедура, алтернатива на оперативната липосукция. Чрез него се редуцират 24% от мазнините в обработваната област само с една процедура.

За ефективността на метода разговаряме с д-р Айлин Шеф, специалист по клинична и естетична дерматология.


Д-р Айлин Шеф е завършила медицина в София през 2007 г. като първенец на випуска с награда „Златен Хипократ“. През 2017 г. защитава докторска степен в Мадридския университет „Комплутенсе“ с дисертационен труд, посветен на приложението на лазерните и светлинни системи в дерматологията. Завеждала е лазерния сектор в клиниката по дерматология към ВМА – София в продължение на 10 години.

 

 - Д-р Шеф, какво представлява новият метод за неинвазивна липосукция truSculpt3D?

 

 - Съвременната медицина непрестанно търси нови възможности за усъвършенстване на методите за оформяне контура на тялото. Една от последните иновации в световен мащаб за скулптиране на проблемни зони на тялото е процедурата truSculp3D. Това е неинвазивна радиочестотна манипулация, при която равномерно подадената топлина прониква през целия слой мазнини в третираната област. Температурата се повишава до 44° C и така настъпва разрушаване на мастните клетки в тази област. След това организмът ги отстранява от тялото в рамките на 12 седмици. Допълнително предимство на тази процедура е, че радиочестотата има мощен стягащ ефект върху кожата чрез силно увеличаване на производството на колаген в дермата.

 

 - С какво методът е по-различен от познатите досега за редуциране на мастните натрупвания?

 

 - Технологията, която световният гигант Cutera разработва, дава много и сериозни предимства на процедурата trusculpt3D. Тя води до трайно унищожаване на мастните клетки и стягане на кожата в третираната област. Няма възстановителен период и странични ефекти, а резултатите са сравними с тези при оперативна липосукция. 
И всичко това само с 1-2 процедури!

 

- Кой може да се възползва от метода?

 

 - Процедурата е подходяща за всички мъже и жени без ограничение на възрастта, които желаят да изваят своето тяло. Тя е за тези, които се хранят здравословно и спортуват, но въпреки това имат натрупвания на мазнини в определени области. Манипулацията е ефективно средство за постигане на отлична фигура за хора, които не искат да се подлагат на оперативно лечение и анестезия, които крият рискове за здравето като липосукцията. Както и за ангажирани пациенти, които нямат време да се подлагат на множество процедури и искат веднага да се върнат към ежедневните си задължения.

 

NEWS_MORE_BOX

 


 - Кои зони могат да бъдат третирани?


 - С процедурата truSculpt3D могат да се третират успешно всички области, в които има натрупване на мазнини и не могат да се премахнат с интензивни упражнения и диета. Такива са корема, паласките, бричовете, натрупвания по коленете, вътрешната страната на бедрата и горната част на ръцете, както и двойната брадичка.

 

 - Колко време отнема процедурата и кога се виждат резултатите?


 - Обикновено процедурата трае от 30 до 60 минути, в зависимост от големината на третираната област. С оглед на дебелината на мастния слой са необходими една или две процедури с интервал от един месец. Резултатите започват да се наблюдават още 24 часа след първата процедура. Оптималните обикновено се постигат след 12 седмици, когато тялото изхвърли всички разрушени мастни клетки в третираната зона.

 

 - Къде в България се използва този метод?


 - В момента съм единственият специалист, на когото Cutera гласува доверие. Предоставиха ми ексклузивно право да работя с техния апарат в България.

 

 -  За какво трябва да внимаваме, когато избираме къде и при кого да си правим естетични процедури?


 - Всъщност, тези процедури са изключително сериозни и не бива да се доверяваме с лека ръка на всеки, който ги предлага. Това трябва да са лекари, специалисти дерматолози или пластични хирурзи, с проверена квалификация и опит в сферата на естетичната медицина. Пациентите не бива да се подлъгват по примамливи оферти за евтини естетични процедури, тъй като рискуват да попаднат на несертифиран специалист, което крие рискове както за здравето им така и за търсения краен резултат.

 

 

 

 

Повече за метода, практикуван от д-р Айлин Шеф в България