CO2 лазерен пилинг е процедура за премахване на слоевете увредена кожа до различно ниво, за стимулиране регенерацията на нови клетки и постигне на ефекти като подмладяване, уплътняване и стягане на кожата. При планиране за извършване процедурата трябва един месец преди това да се избягва излагането на слънце и използването на солариум. За профилактика на херпесна инфекция два дни преди лазерния пилинг може да започне приемането на антивирусен препарат.


Преди осъществяването на CO2 лазерния пилинг, пациентът се намазва с упойка под формата на крем. По време на самата процедура не се наранява цялата кожа, а само отделни участъци от нея. Всеки участък е заобиколен от здрава и незасегната от лазера област. Това позволява на кожата да се възстанови много бързо, дори при обработване на по-големи повърхности. Така се активира производството на нови и здрави колагенови влакна, които изглаждат релефа на кожата и подобрават нейната структура и еластичност. 


CO2 лазерът излъчва невидими лъчи в инфрачервения спектър с дължина на вълната 10 600 nm, които атакуват вътре- и извънклетъчната вода. След абсорбиране на енергията от съдържащите вода тъкани, настъпва вапоризация на кожата. По този начин може да се работи както върху цялото лице, така и върху отделни проблемни зони – около очи, уста и др. Няколко дни след процедурата се наблюдава лек оток и зачервяване, които отминават до 1-2 седмици. Повърхностният слой на кожата започва да се излющва, като се разкрива подмладена кожа с по-добра текстура.  Няколко дни след манипулацията лицето не трябва да се мокри. Изписват се специални антибиотични и епителизиращи кремове.За предпазване на третираната зона от слънчевите лъчи, на пациента се препоръча използването на слънцезащитни продукти с висок фактор. 


Видимо забележимите резултати се появяват след около 2 седмици. Кожата е по-стегната и гладка. Подобрението продължава в следващите 3-6 месеца, тъй като се синтезира нов колаген. Според вида на проблема се препоръчват различен брой процедури, те трябва да се извършват минимум през един месец.


СO2 лазер са прилага при лазерен ресърфърсинг за подмладяване, отстраняване на стрии, възстановяване на гладката кожа, при белези от акне, разширени пори, премахване на хиперпигментации, вагинално подмладяване и подмладяване на външни полови органи. Премахват се фини и дълбоки бръчки и се третират доброкачествени образувания.


Процедурата не се прилага при бременност и кърмене, активно акне, кожа с тен и при твърде голяма загуба на еластичност.