През пролетта на Световния конгрес по естетична и антиейдж медицина беше представена нова технология в сферата на апаратното отслабване. Тя съчетава най-авангардното в ултразвуковите и радиочестотни технологии в областта на естетична медицина. Новата платформа за свръхзвуково отслабване дава бързо и ефективно третиране с траен резултат. Досега радиочестотната енергия се използваше в апаратурата за поддържане младостта на кожата на лицето, за първи път е внедрена в апаратното отслабване.
 

Какво означава това за нас като потребители?

Накратко новият апарат комбинира няколко системи за редуциране на мазнините без усилия и стягане на кожата. Методът е абсолютно безкръвен и при него липсват рисковете и негативните ефекти на класическата липосукция.
 
Най-привлекателното при това свръхзвуково отслабване е, че може да се постигне желан и до този момент трудно постижим ефект - значително редуциране на мастните депа на онези проблемни места, които остават издайнически независимо от физическите натоварвания, хранителни режими и други действия, които предприемаме, при това без каквато и да е инвазивна манипулация. Нещо повече, то позволява да се лишим от заобленостите в областта на талията, без да се налага да губим и сантиметър от бюста, като „черешката“ в това постижение е, че наред с отслабването апаратът работи върху колагенообразуването, с което се предотвратява онова неприятно увисване на кожата, което се съпровожда с него.
 

Как действа платформата за свръхзвуково отслабване?

Апаратът произвежда вълни, които генерират топлина. Устройството е изобретено така, че тази топлина се постига в желаните зони за третиране. Тя разрушава мастни клетки, които чрез лимфната и отделителна система се извеждат от тялото.
 
Накрайникът, с който работи апаратът обаче далеч надхвърля размера на тези за третиране на лице. Той е приблизително с размер на длан, което и прави възможно редуцирането на мастни тъкани на по-големи участъци, каквито се намират по тялото – корем, вътрешна част на бедрата или ръцете, любовни дръжки, седалище, бричове, двойна брадичка и съответно, постигането на бързи резултати. По думите да д-р Лидия Ванеска, естетичен дерматолог, една зона като корема може да бъде успешно „изчистена“ с провеждането на 4-5 процедури, като ефектът на вталяването се забелязва още на 2-3-ия ден след първата проведена. Процедурите се извършват на интервал от около 3 седмици, за да се даде възможност на организма да отдели разрушените мастни клетки. Продължителността на една процедура е 20 минути, което е доста икономично откъм време за поддържане на красотата.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Технологията е изпитана клинично и производителят гарантира за безопасността и ефективността на процедурите. Апаратите на този глобално познат бранд в областта на медицинските естетични технологии са на пазара от десет години и се допускат от регулатори като американската FDA.
 

Какво се случва в детайли в тъканите, върху които се работи целенасочено с апарата?


Радиочестотна енергия довежда водните молекули в липоцитите (мастните клетки) в хиподермата (третият най-дълбок слой на кожата, където са разположени мастните клетки) до бързо въртене. От това се получава търкане, което генерира топлина. Тъй като мастните клетките съдържат голям процент вода, се образува конкрахиране (свиване) и разкъсване на мембраните им. Това на свой ред стимулира синтеза на колаген в тъканите, чиято функция е да укрепи клетъчните връзки.
 
Чрез свръхзвука от апарата се постига и високо ниво на кавитация. При нея образно казано мастните депа се „втечняват“ - заради промененото налягане в клетките, те се разрушават и зоната става по-мека. За постигане на максимален ефект в дадена зона операторът може да избере редуването на двата метода „студен“ и „топъл“, както производителят за по-голяма достъпност е нарекъл процесите.
 
Третата технология, която включва апаратът, подобрява циркулацията и лимфния дренаж - извеждането на разградените мастни клетки. И така, като краен резултат от прилагането му се постига видимо намаляване на обиколките, стягане на кожата и усъвършенстване линията на силуета. Допълнителна придобивка е повишаването еластичността и подобряване текстурата на кожата, тоест след свръхзвуковото отслабване имаме и стягащ, подмладяващ ефект.