Ламинирането на мигли представлява тяхното трайно извиване за определено време. Процедурата е напълно безвредна за мигите ни, като не се поставят допълнителни косъмчета върху клепачите. При процедурата се удебеляват, извиват, заздравяват и леко се удължават естествените мигли. 


Ламинирането на мигли може да бъде съчетано и с тяхното боядисване. Използват се специални бои или кани за мигли, като обикновено се оцветяват в кафяво или черно. По този начин миглите придобиват дълготрайно желания цвят, обем и плътност. Резултатаът се запазва от няколко седмици до няколко месеца и погледът има естествен вид.


За постигане на дълготрайно извити мигли се използват различни серии ламиниращи продукти. В техния състав  влизат различни витамини, подхранващи масла, пептиди и кератин. Обикновено се използват шаблони (прозрачни силиконови подложки) за извиване на миглите в зависимост от тяхната дължина.Времетраенето на процедурата по ламиниране на миглите е около един час. Единственото условие за дълготраен резултата е третираните мигли да не се мокрят 24 часа след манипулацията. Първата процедура обещава до 30% повече обем.


Ефектът на изразителни и извити мигли се запазва 6-12 седмици като няма нужда от специални грижи и предпазване. Това е друга основна разлика с методите по поставяне на изкуствени миги. При тях се спазват специални излисквания за поддръжка на миглите, за да се запазят косъмчетата по-дълго.Можете спокойно да спите в удобната си поза, да миете лицето си, да плувате, ползвате сауна и парна баня, спорт и т.н. 


При процедурата миглите стават по-здрави, по-красиви, по-блестящи. Засилва се растежът им. Удължаването и увеличаването на обема се постигат естествено, без добавяне на косъмчета. А когато искате още по-изразителен поглед, можете да ползвате спирала. Процедурата е особено подходяща при прави, светли, руси и увредени мигли, както и ако просто искате да подчертаете допълнително естествените си мигли.


Много от салоните предлагат ботокс на мигли в комбинация с ламинирането. Това подхранва и укрепва миглите допълнително. Стимулира се растежът на кодъмчетата и се заздравяват. Ботоксът действа благоприятно върху увредени мигли, в следствие на поставяне на изкуствени такива по различни методи.


Ограничение за извършване на процедурата са много къси мигли, при които не може да се постигне удовлетворителен резултат.