Поставянето на гръдни импланти и на силикон в устните вече не е толкова популярно, тъй като знаменитостите вече предпочитат да си имплантират нови брадички. Според експерти в областта на пластичната хирургия малката брадичка прави представителките на слабия пол да изглеждат доста по-възрастни, отколкото в действителност са.
 
Според списъка с най-търсени хирургични промени са брадичките (71%), следвани от устните (49%) и бузите (47%). Уголемяването на гърдите губи популярност с едва 43%.
 

Какво представлява процедурата за промяна на брадичката?

Една добре изразена брадичката допринася за баланса на лицето и създава голяма част от нечии профил. Когато хората гледат в огледалото, най съсредоточени са върху размера и формата на носа, ушите си, увиснала челюст или набръчканата кожата. Въпреки че не всеки забелязва подробности по брадичката си, хирурзите, които са специалисти в ринопластиката (или операцията на носа) категорично твърдят, че промените в размера или формата на брадичката подобрява профила колкото и ринопластиката. Често пластичните хирурзи препоръчват пластика на брадичката, заедно с тази на носа, за да се постигнат по-добри баланс и хармония на лицето. За щастие, това е сравнително проста процедура, която може да направи чудеса с външния вид.
 

Какво представлява процедурата?

За да се увеличи брадичката, хирургът прави един разрез или в естествената гънка с линия точно под брадичката, или вътре в устата, където се срещат венците и долната устна. С леко разтягане на тази тъкан, хирургът създава пространство, в което може да бъде поставен имплантът. Този имплант, изработен от синтетичен материал, който много прилича на естествената тъкан, която се намира в брадичката, се предлага в голямо разнообразие от размери и форми. Това позволява да се подбере имплант, който идеално да пасва на индивидуалната конфигурация на лицето на пациента. След имплантацията хирургът използва фини конци, за да затвори разреза. Когато разрезът е в устата, белезите не се виждат. Ако разрезът е под брадичката, белегът обикновено е незабележим.
NEWS_MORE_BOX
 
 
При операция за намаляване на брадичката, разрезите се правят или в устата, или под брадичката. Хирургът вае костта до по-подходящ размер. За ортогнатна операция хирургът ще направи разрез в устата и ще позиционира лицевите кости. Процедурата, в зависимост от степента на работата, отнема от един до три часа.
 

Какво да очакваме след операцията?


Веднага след операцията хирургът обикновено слага превръзка,която стои от два до три дни. Може да се изпитва лека болка. Постоперативният дискомфорт може да се контролира с предписани от хирурга лекарства. Дъвченето вероятно ще бъде ограничено до няколко дни след операцията, като може да се изисква прием на течности и мека храна. Повечето пациенти чувстват опъване и стягане в областта на брадичката, но това отшумява след около седмица.
 
Физическото натоварване е добре да се избягва първите десет дни след процедурата. Около шест седмици по-късно изчезват и вероятните подувания, след което остава само да се наслаждаваме на резултата.
 
Формата на брадичката има забележителен ефект върху цялостния облик на лицето и шията. Подобряването на формата на брадичката може да има положителен ефект върху външния вид на области, на които никога не сме очаквали!