Да, природата е най-великият художник, но дори и тя понякога има нужда от верен помощник, който да хване уверено ръката ѝ. Вече десета година водещите медицински специалисти на Хил клиник правят това с виртуозни движения и иновативни решения за хилядите си пациенти, които им гласуват доверие за най-ценното – своето здраве и перфектна визия.


Специализираната клиника в областта на лазерната урология и естетичната дерматология ударно се наложи във времето сред водещите медицински центрове, демонстрирайки усъвършенстване в работата си и въвеждането за първи път у нас на редица модерни урологични и естетични процедури.

 


Десет години по-късно Хил клиник продължават да са пионери в лазерното лечение на аденом на простатата, като и в момента единствени прилагат най-модерното решение на проблема - PVP (фотоселективно изпаряване на простатата) или т. нар. система "Зелен лазер". Процедурата е минимално инвазивна, щадяща, краткотрайна и е алтернатива на хирургичната операция на простатата. Пациентите с проблеми с простатата, доверили здравето си на клиниката, са над 40 000. Над 3000 са опериралите се от екипа на отделението по урология и онкоурология.


Наред с това днес Хил клиник е и водещ Център за естетична дерматология в страната и непрекъснат проводник на иновации. 8 от всеки 10 конеца за лифтинг в България се поставят в Хил клиник. Имената на д-р Елеонора Валянова, д-р Лидия Ванеска и д-р Румяна Кожухарова са популярни и извън кръга пациенти на клиниката. 

 

И това не е случайно, защото екипът залага на качество и естетика на световно ниво. Тримата лекари поставят десетки хиляди хиалуронови и биостимулиращи филъри, мезоконци и ботокс терапии. Първо правило в работата им е безопасността. В клиниката се прилага индивидуален подход като ключ към ефективните и дългосрочни корекции. Непрекъснатото усъвършенстване, повишаването на квалификацията и международните обучения са основен неин приоритет. 

 

Същевременно, Хил клиник се превръща в своеобразен обучителен център, където редовно се провеждат практически тренинги, уъркшопи и демонстрационни сесии. Дерматолозите д-р Елеонора Валянова, д-р Лидия Ванеска и д-р Румяна Кожухарова са референтни лекари по отношение на много иновативни процедури – международни тренери са по технологиите мезоконци за лифтинг Aptos, продуктите Teosyal и филърите Belotero. Д-р Валянова и д-р Ванеска са сред пионерите в тредлифтинга у нас, като първи в България извършват неоперативен лифтинг на тяло с мезоконци. 


В двете си локации – в квартал "Бояна" и в сърцето на столицата на ул. „Московска“, дерматолозите на Центъра са „въоръжени“ с последно поколение апарати (лазери и радиочестотни машини) в битката с различни естетични проблеми като досадните бръчки, отпускане на кожата, пигментни петна, фотоостаряване, белези от хирургични интервенции, изгаряния или акне. Иновативни методи се прилагат и за премахване на спукани капиляри, за лазерно лечение на микози по ноктите, свръхзувково отслабване, радиочестотно стягане, трайна лазерна епилация, подмладяващи апаратни терапии, антицелулитни терапии, лечение на акне, на розацея и др.

 

Освен лекарите, в екипа влизат трима медицински козметици, двама рехабилитатори, които извършват процедури за тяло и специалист маникюр и педикюр. Когато се налага към естетичните лекари се присъединяват с експертизата си диетологът на клиниката д-р Мария Николова и лабораторният лекар д-р Христина Пакерова, защото здравето и щастието на пациентите са също толкова важни колкото и издържаният външен вид.

 

В УНГ отделението на Хил клиник работи един от водещите и многоуважавани български специалисти в областта - проф. д-р Румен Бенчев, многократно избиран за председател на Българското дружество по оториноларингология и президент на XI Балкански конгрес по оториноларингология. Проф. д-р Румен Бенчев е и медицински директор на клиниката. 

 

Пациентите, на които се налагат оперативни интервенции, могат да бъдат изцяло спокойни. Към медицинския екип на Хил клиник е привлечен и един от най-добрите анестезиолози в страната, с изявени професионални и прекрасни лични качества - д-р Лилия Никифорова.


Така за някои юбилеят може да е повод за равносметка, но за многопрофилната клиника за съвременно лечение и профилактика е само още един повод да демонстрират прецизността в работата си и вниманието към всеки пациент. Затова до края на юли в Хил клиник към всеки 2 мл Skin Booster с антиоксидант Pluryal ще прави подарък мезотерапия на зона „околоочен контур“ RRS®.

 

Мезотерапията е с некръстосано свързана хиалуронова киселина, витамини и антиоксиданти. Приема се изключително добре от кожата и буквално озарява лицето само след едно третиране. Особено подходяща при уморени очи и тъмни кръгове, защото има лек изсветляващ ефект и мощна биоревитализираща сила.

В кампанията за юбилея на клиниката се включват и водещите уролози на Хил клиник, които ще преглеждат на преференциална цена от 35 лв., вместо 50 лв. Пакетът „Здраве на простатната жлеза“ е конструиран специално за нуждите на мъжете над 50-годишна възраст и гарантира цялостна диагностика на простатата им. Включва IPSS индекс, ректален преглед, ехографско изследване, измерване големината на железата, измерване на остатъчната урина, консултация със специалист въз основа на извършените тестове за подходящо лечение. Само за юбилея си от клиниката предлагат и безплатна урофлоуметрия – изследване, което дава обективна информация по показатели за струята на урината. Скринингът е препоръчителен за всички мъже над 50-годишна възраст и силно препоръчителен за пациенти над 45 години с фамилна обремененост, когато техни роднини са диагностицирани с рак на простатата.