Поради непрекъснатото излагане на стресови ситуации, напрегнатост, неправилното хранене и недостатъчно движение при много жени организмът започва да се запасява с мазнини, за да се справи със стреса. Това води до натрупване на мазнини в дълбоките мастни депа - или казано по друг начин, до образуване на целулит.

 

Чрез антицелулитния масаж се навлиза дълбоко в мастните депа с различни специализирани продукти. Антицелулитните движения и лимфният дренаж раздвижват кръвта и по този начин способстват за разбиването на тези упорити мастни натрупвания. За да постигнем успех в това начинание обаче, е необходимо, освен масажа да се прилага и цял комплекс от действия: правилно хранене и движение в различните му форми и постоянство.


 

 • Антицелулитна отслабваща терапия с кафе

Благодарение на мощния липолитичен ефект кафето спомага за елиминирането на течностите в проблемните зони, като областта на корема и бедрата. Неговата фина текстура гали кожата, а аромата на прясно изпечено кафе тонизира.

 

 •  Криотерапия за тежки, уморени крака и анти целулит

Криотерапията стимулира добрата циркулация спомага за изхвърлянето на токсините, дренира, успокоява уморените и натежали крака и стъпала, намалява подутината в крайниците. Терапията е изключително ефективна при оточен целулит. Препоръчва се за жени и мъже, страдащи от уморени и тежки крака. Криотерапията намалява отичането на крайниците след дълъг период на седене и облекчава парещoто усещане на умора  при продължително стоене.

 

 • Масаж с мед срещу целулит

Рязкото подобрение на кръвообращението в дълбоките слоеве кожа и мускулните влакна, способства за подобряване подхранването на вътрешните органи и тъкани. Медът, предавайки биологически активните вещества, абсорбира токсините и способства за бързото им изхвърляне от организма. Такъв вид масаж се прави за увеличаване на лимфотока и прочистване на кожата. Освен антицелулитно, медът има  детоксикиращо действие. Подходящ е при болки в гърба, тъй като извлича токсините и успокоява напрегната мускулатура. Кожата след прилагането на медения масаж става мека, копринена, стегната и с разгладени подкожни уплътнения, подобрява се общото състояние на организма.

 

 • Отслабваща терапия със зелен чай, гуарана и водорасли

Тази терапия е разработена съвместно от Френския диетопогичен институт в Париж и Американския дебелариум в Калифорния. Стимулира изхвърлянето на токсините от организма и подобрява вътреклетъчния обмен. Комбинацията от зелен чай, гуарана, водорасли и определени екстракти от зеленчуци и етерични масла дава на тази терапия изключително мощен ефект за оформяне на фигурата, пречистване на тялото и борбата с целулита.

 

 • Програма за моделиране на тяло

Терапията залага на редуване на активните съставки и мануална техника за въздействие. Също е плод на сътрудничество между Френския диетологичен институт в Париж и Американския дебелариум в Калифорния.

 

 • Електролиполиза

Предлага се с няколко програми:

 

 • Локално въздействие върху зони с мастни натрупвания - третирането се концентрира върху зоните с акумулирани мазнини.
 • Програма за оформяне - цели се въздействие върху мастните натрупвания, независимо дали са съпроводени с отпуснатост, а също така подобряване на формата и линията на тялото като цяло.
 • Терапия на целулит - характеризира се с локално или цялостно въздействие върху целулитните натрупвания.
 • Подобряване на циркулацията и лимфен дренаж - предназначена за третиране на отоци, задържане на течности, оточен целулит и нарушения на периферната циркулация, като цяло.
 • Програма за възстановяване - използва се при терапия на локална или цялостна отпуснатост, след раждане или след пластична операция.
 • Програма за стимулиране на гръдната мускулатура - въздейства за стягане и оформяне на гърдите и гръдната мускулатура.
NEWS_MORE_BOX

 

 

 • Дермосоник

Този апарат е разработен за третиране на козметични проблеми, засягащи дермата и съединителната тъка. Козметичният метод е единственият базиран на комбинацията от две специфични терапии: ултразвук и неинвазивна субдермална терапия, чиито ефекти се допълват взаимно, за да се освежат клетките на кожата.

Действа върху подкожните мазнини, изглажда мастни натрупвания, като успоредно с това благоприятства потока на лимфата, предотвратява задържането на течности и оказва положителен ефект при циркулаторни нарушения.

 

 •  Мезотерапия без болка и игли

За третиране на целулит се използва и неинвазивна мезотерапия. При нея се въвеждат висококонцентрирани продукти в тялото чрез електро-фотопорация. Тази техника се използва в лабораториите като система за култивиране на клетки, когато е необходимо молекулите да бъдат имплантирани вътре в самите клетки.