Да отидеш на къмпинг е приятно занимание, най-вече през лятото. Особено предпочитано е от тези, които обичат да са сред природата – плюс, който липсва на почивката в хотел.

 

Къмпинкуването обаче, не се слави с особено добра репутация. Често се свързва с редица неудобства като липса санитарни помещения, пиянски изпълнения и сблъсък с всякакви насекоми.


 

Но къмпингите имат и много положителни страни. Такива например са пестенето на пари, чистият въздух, красивите гледки, уютното усещане, което носят разговорите край огъня.

 

Ето кратък списък на необходимото оборудване, от което се нуждаем, ако сме любители на почивките на открито:

 

1. Водоустойчива палатка

Не трябва да пестим пари, когато става дума за палатката. Препоръчително е да купим най-добрата, която можем да си позволим, уверявайки се, че е достатъчно закрита. Важно условие, което различава опитните от начинаещите туристи.

 

2. Спален чувал

Удобен спален чувал. Освен, че е добре да бъде по-мек, трябва да бъде и по-плътен, за да може максимално да изолира тялото ни от студ вечер. Колкото по-дебели са дрехите ни за спане, толкова по-добре. Дори и в по-топлите месеци.

 

3. Сгъваемо барбекю

Сгъваемият грил е изключително практичен, отваря се и се затваря лесно, лек е и не заема почти никакво място. Подходящо е за печене на всякакви храни – различни видове меса, риба, зеленчуци.

 

NEWS_MORE_BOX

 

4. Хладилна чанта

Запазването на храната и напитките охладени, освен лукс, е и доста важно условие за да съхраним храната. Особено, когато става въпрос за месо. А и кой би отказал една студена бира след хранене?

 

5. Сгъваеми столове

Освен, че са практични, те са и много удобни. Много по-добре е да има къде да седнем, когато сложим храната на барбекюто, особено, ако ще стоим там дълго време.

 

6. Фенер

Предметът, който не трябва да забравяме, защото ще ни е от много голяма полза. В специализираните магазини се предлагат различни видове - бензинови, газови, електрически.