Електронна цигара избухна в устата на мъж във Флорида, САЩ. Причината е дефектна батерия на устройството. Вследствие на малкия взрив, мъжът губи няколко предни зъба и част от езика си. Той има и сериозни изгаряния по лицето, съобщават пожарникари.

Мъжът прави опити да се откаже от вредния навик по алтернативния начин. Той е пушил от електронната цигара в понеделник, когато тя избухва. След това батерията излита, като попада в килера и го подпалва, се пише в онлайн изданието на Time.

Все още не се знае каква е марката на цигарата, вида на батерията или възрастта на устройството. Оказва се, че батерията е презареждаща се, литиева.

Изследователите разглеждат базите данни, но никъде не откриват друг подобен случай. Директорът на пожарната Норт Бей) – Джоузеф Милър, съобщава, че пострадалият се възстановява в болница в Мобайл, Алабама.

Съоснователят на Tobacco Vapor Electronic Cigarette Association – Томас Киклас, заявява, че до момента в индустрията не са познати подобни проблеми с електронните цигари или батериите им.

Той допълва още, че цигарите съдържат малка батерия, която е предназначена да генерира електрически заряд при всяко вдишване.

Киклас обяснява, че много хора, които се опитват да спрат цигарите, използват електронния им вариант, но досега никъде не е регистриран подобен случай.