Отслабването е процес, протичащ в тялото, който трябва да се осъществи с помощта на балансирани диети, пълноценен хранителен режим, както и редовни тренировки. Това са първите и основни стъпки, от които трябва да тръгнете, когато имате нужда от отслабване. Тук е и мястото на билковите и натурални добавки, които помагат за това. С тях можете да постигнете по-бързо желаните резултати. Освен това, те имат и редица свойства, които поддържат тялото здраво и красиво. 


Какво представлява суроватъчният протеин?

Това е една от най-известните хранителни добавки и доста често се използва. Тя е една от първите, за които научава човек, занимаващ се със спорт. Протеинът е основно съединение, което участва в изграждането на мускули, кожа, сухожилия, кости, органи и хормони. Той е навсякъде. Той е ефикасен не само за отслабване, но и тогава, когато се налага да поддържате специален режим на хранене. Суроватъчният протеин на прах е с достъпна цена и не натоварва значително вашия бюджет, а с него можете да си набавите достатъчните дневните белтъчини.


 

За какво служат витамините и минералите

Без тях организмът няма възможност да функционира изрядно. Те са част от всички биохимични процеси в тялото. Витамините не могат да се синтезират в организма самостоятелно и затова се налага да се приемат отделно чрез храната. Те имат и детокс ефект. За съжаление, много често менюто ни е съставено от изкуствена, нездравословна храна, затова и набавянето по този начин е доста трудно. Това налага  да се приемат като хранителна добавка. 


Ако се насочвате към витамини за отслабване, експертите на онлайн магазин Биотика ви препоръчват да ги приемате в течна или разтворима форма. Така ще осигурите по-бързото усвояване. 


Обърнете внимание и на BCAA – верижно-разклонени аминокиселини

Това са много популярни добавки, които се намират в момента на пазара. Ползите им са много. Това са незаменими аминокиселини и не могат да се произвеждат от човешкото тяло и трябва да се набавят отделно. Те участват активно в изграждането и поддръжката на тъканите в човешкото тяло и служат още за:

 

  • Помагат за синтезирането на мускулния протеин и повишават мускулната маса – чрез способността им да активират протеиновия синтез помагат за бързото мускулно развитие. Съхраняват и поддържат изградената мускулна маса;
  • Оказват помощ при разграждане на амоняка и свободните радикали, които забавят обмяната на веществата;
  • Подобряват концентрацията и създават усещане за бодрост;
  • Могат да се преобразуват в други аминокиселини от типа на аланин и глутамин, които участват в метаболитните процеси на организма.

Подходящи са за всеки начинаещ или напреднал спортист в изграждането на релефно тяло. 

 

Какво трябва да знаем за Л-карнитина

Той също е аминокиселина и намира място сред фитнес хранителните добавки. Среща се в продукти от животински произход, като месо, млечни продукти, както и в различни растения, като билки, бобови култури, ядки и семена. Л-карнитинът е много важен за метаболизма на мазнините, като ги транспортира през клетъчната мембрана до “енергийните фабрики” на клетката - митохондиите. Така помагат за изгарянето на мазнините и получаването на енергия. Тази хранителна добавка за отслабване се приема от физически активни хора, защото техният организъм ги усвоява бързо.

 

И не на последно място – колаген

Този белтък придава на телесните структури здравина и еластичност, помага за изграждането на костите, кожата, ставите, сухожилията, кръвоносните съдове и много други части на човешкото тяло. При отслабването тази хранителна добавка помага за предотвратяване на проблеми с кожата, които могат да съпътстват загубата на килограми. Приемът на колаген заздравява кожата и я прави по-еластична и по-издръжлива. С това намалява и вероятността такива проблеми да възникнат след време. Важно е да се знае, че отслабването, дори с приема на хранителни добавки, трябва да става бавно, за да се избегнат усложнения.

 

Добавки за отслабване