Знаем, че отслабването е трудна работа. И колкото повече го отлагаме, толкова по-трудно става да се вземем ръце и направим нещо за красотата на фигурата си. Още по-неприятната истина е, че с напредването на възрастта, редуцирането на килограмите става химера, а точно тогава най-вече трябва да внимаваме за здравословния аспект на теглото си.


Неведнъж сме споменавали, че, всъщност, най-правилната стратегия да имаме фина фигура е да изградим трайни здравословни навици, които да обединяват издържан хранителен режим в интервали и правилно съотношение на хранителни вещества, доставящ с разнообразието си ценни за организма хранителни елементи, достатъчно движение и сън. Но навиците са най-трудната работа, да ги създадеш или да се откажеш от тях...
Какво да правим, когато след година пандемия и продължителен престой в анцузи сме открили, че „любовните възглавнички“ са ни станали в повече...


Трябва да запретнем ръкави!Ето 15 съвета на специалисти, които биха могли да са от полза в нелеката задача да се оттървем от неприятните мазнини в обиколките. Подбрани са така че, да имат ефект не веднага, защото живеем не в продукция на филмовата индустрия, а след време, но трайно.


Вижте ги:


Първо правило: Спрете въобще да мислите за отслабването!

Фокусирането върху отслабването носи многократно започване и преустановяване на диети. Обикновено тези диети са нездравословни, защото са базирани на силно ограничаване на калории, лишаване от група основни хранителни вещества – например мазнини или въглехидрати, изключване на храни, които могат да бъдат необходими на организма или изграждане на ограничен набор от хранителни продукти, което лишава тялото от нутриенти на здравето. 


Това, което работи, е да преструктурираме мисленето си и се съсредоточим върху себе си като цяло. Помислете как бихте искали да изглеждате. Този образ „върви“ с определен стил на живот, нали? Облекло, дейност, поведение... Ами, добре тогава – изградете и хранителен режим, с който да можете да се представите подобаващо на света спрямо този образ! На Чарлийз Терон или Хю Джакман не им върви да се тъпчат с мекици, нали?

 

Второ правило: Персонализирайте подхода си към диетата

Няма универсална диета за всички. Всеки е индивидуалност с много специфични предпочитания, вкус, възраст, начин на живот, възприятия, медицинска история, генетична предразположеност и пр., и пр. 


Предпочитанията към храните се формират още в дните на захранването ни в кърмаческа възраст. Това няма как да се промени за седмица или въобще. Храненето е толкова тясно свързано с психиката ни, културата ни и социума ни, което показва, че единствено и само персонализираният подход ще даде ефект и трайност. 


Представяте ли си да се лишите от пица и бира с приятели само защото сте преминали към кето диета? Реално, това може да ви донесе дискомфорт, унило настроение, депресия... Не ви е необходимо. Или пък, въпреки че ненавиждате фитнес залата се втурнете да хабите часове върху уредите там. Е, резултатът ще е да се чувствате повече като „парцал“, отколкото да подобрите самочувствието си, особено ако сте решили да изключите въглехидратите от храненето си...


Режимът трябва да е приятелски, ваш, единственият подходящ, направен специално за вас. Тренировките трябва да са вашите – тези, които ви дават повече криле, отколкото движение на кантара.

 

Очаквайте продължение