Британското правителство издаде ново ръководство за борба с епидемията от затлъстяване сред населението в понеделник.


От британското здравно министерство обръщат специално внимание на децата под 5-годишна възраст. Минимум три часа на ден децата в тази възраст трябва да са физически активни, дори все още да не могат да ходят, съветват експертите.


Необходимо е родителите да положат усилия и се преборят с установяването на заседнал начин на живот от страна на детето, като ограничат времето, прекарвано пред телевизора или в тихи занимания.


Децата, които все още не да проходили самостоятелно, могат да се включат в занимания като плуване за бебета заедно с родителя, препоръчват британските здравни специалисти. Да се остави детето да лази или по корем, за да полага усилия да се движи, са упражнения, които действат благоприятно на физиката.


Стимулирането на двигателната активност при малките деца предпазва от развитието на затлъстяване при възрастния индивид, категорични са от британското здравно министерство. Не бива да се забравя, че допълнителните килограми и обездвижването предразполагат към сърдечни заболявания, диабет и рак, аргументират правителствения апел посветени на здравето.