Как да подобрим имунитета на детето и избегнем честите боледувания, е основната тема на следващия форум-среща между водещи български специалисти и родители, която организира Puls.bg.


Форум "Детско здраве" ще се проведе на 11 октомври, събота, в Интер Експо Център, от 10:00 ч. За шестте часа, които са залегнали в програмата, родителите на деца от яслена до начална училищна възраст ще получат съвети от лекари и други специалисти относно ефективните мерки за укрепване на детския организъм срещу различни инфекции.


Ето основните акценти, върху които ще се спрем:


 

1. Особености на детския организъм и правилата, които трябва да спазваме, за да се гарантира добро здраве на детето и мерките, които могат родителите да предприемат в случай на риск от заболяване или при често боледуване на детето;

 

2. В този панел разглеждаме и някои работещи съвременни методи за избягване на честите неразположения на организма и предотвратяване на отсъствията от детското заведение и работа;

 

3. Не подминаваме и една от най-горещите теми през последното десетилетие сред родителите – ползата и рисковете при ваксинопрофилактиката, като започваме от въпроса какво представляват ваксините...

 

4. За да е здраво детето и силни защитните му сили, условие е то да бъде хранено правилно. Знаем колко много днес храната ни е натоварена с вредни елементи, които могат да навредят и на имунитета му. В тази тема форумът ще засегне въпроса от какви храни и хранителни вещества се нуждае детето, за да се изгражда организмът му правилно и не се залагат заболявания, разпространени в съвремието.

 

5. Акцент ще поставим и върху една друга тема, свързана с доброто самочувствие и просперитет на детето – какви са най-разпространените проблеми на опорно-двигателния апарат, на какво се дължат те и как биха могли да се избегнат. Конкретно ще говорим за плоскостъпието и профилактиката на гръбначните изкривявания.

NEWS_MORE_BOX

 

 

Наши лектори са д-р Захаринка Гочева, един от най-търсените педиатри в столицата, д-р Атанас Кацаров, началник клиника по детска ортопедия и травматология УМБАЛСМ „Пирогов“, д-р Марияна Свещникова, педиатър, Веселин Влашев, инструктор по лечебно хранене.


На форум "Детско здраве" родителите ще имат възможност в специално предвидено време в програмата да зададат своите въпроси към лекторите.


За децата на родителите, които няма на кого да ги поверят в този ден, е предвидено специално помещение, в което аниматори ще имат грижата да се занимават с тях, докато мама и тате получават ценни знания за тяхното добро здраве.


За да си запазите място за форума е необходимо да извършите регистрация на: events.puls.bg.


Заповядайте!

 

Форум "Детско здраве" се провежда с подкрепата на Глаксо Смит Клайн.