Нуждата от редовни профилактични прегледи е нещо, което е често обсъждано и за нея се говори редовно, но дали се осъществява толкова често, колкото е необходимо? Защо са толкова важни редовните профилактични прегледи в денталния кабинет?

 

Превенцията от развитието на дентален проблем е най-добрият вариант за всеки. Има много причини, поради които профилактиката е от изключителна важност за здравето.


 

Проверка за орален рак

Това е едно от най-важните неща, които денталният лекар прави при профилактичен преглед. Проверява за симптомите на развиващ се орален, лицев или шиен рак. Оглежда и палпира важни лимфни съдове в областта на главата и шията, оглежда състоянието на устната кухина. Това е рутинен профилактичен преглед, но може да спаси живота.

 

Грижа и профилактика за венците и зъбите

Профилактиката на заболяванията на венците се състои в редовно почистване на зъбния камък и поддържане на чистота в устната кухина. Желателно е почистването на зъбния камък да става поне веднъж годишно, а при хора, които натрупват по-бързо зъбен камък - два пъти годишно. Процедурата се състои в отстраняване на зъбния камък и полиране на зъбите.

 

Съветите, които денталният лекар дава относно редовната и качествена грижа за зъбите и венците, са от изключителна важност. Мотивацията и обучението в правилно четкане на зъбите и венците, както и в употребата на качествени дентални продукти, са част от профилактиката на денталните заболявания. 

 

Консултиране относно избелването на зъбите

Всички искаме красива и бяла усмивка, но не всеки полага грижи за постигането ѝ. Първо, погрижете се за здравето на зъбите и венците си, а след това и за белотата на усмивката си. 

 

Избелването е много актуална дентална процедура, но трябва да се знае, че има показания и противопоказания за извършването ѝ. Съветите, които дава личният дентален лекар относно избелването на зъбите, не са за пренебрегване. Най-доброто избелване става с помощта на денталния екип, а не с различни продукти, продавани на пазара. Послушайте денталния си лекар за продуктите, които той препоръчва. 

 

Могат да се хванат проблеми навреме и да се спре развитието им

С огледалце можете да видите как изглеждат зъбите ви, но не и да разберете състоянието им и това на венците си. Стоматолозите не само разрешават проблеми, те могат да ги профилактират. Основните дентални проблеми са заболяванията на венците и зъбният кариес, заедно с усложненията до които води. Затова са важни профилактичните дентални прегледи, за да се проследява състоянието на зъбите и венците, така че да не се стига до усложнени ситуации.

 

Денталният лекар може да ви даде ценни дентални съвети

Често, когато човек има проблем, пристъпва към търсене на решението му в интернет. Но там информацията невинаги е актуална и вярна, а дори е възможно да не отговаря на Вашия случай. Най-добрият начин да разберете какъв е проблемът, е да посетите специалист. 

 

Доверието, което се създава между пациента и денталния екип, ще Ви помогне да се отървете от страха от денталните манипулации. 

 

Няма по-добро и подходящо място за получаване на ценни съвети за здравето и грижата за зъбите и венците, както и за справяне с денталните проблеми от денталния кабинет. Не се страхувайте да го посещавате редовно!