На 14 септември започва кампания за популяризиране на устната профилактика и здравето на детските зъбки по „Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18- годишна възраст в Република България” по инициативата на Българския зъболекарски съюз. 
 
Кампанията предвижда провеждане на беседи и практически обучения на децата за поддържане здравето на устната кухина и зъбите. Беседите ще са насочени и към други целеви групи от населението с цел подобряване профилактиката на оралните заболявания при децата. 
 
Инициативата започва в Перник, от 11.00 ч. със специално организиран празник за децата пред Двореца на културата и продължава час по-късно с Кръгла маса за местната общественост. Тогава е предвидено участието на председателя на БЗС, главния секретар на БЗС и председател на Националния координационен съвет на МЗ, зам.-председатели на БЗС, ръководството на районна колегия на БЗС - Перник, ръководителя на кампанията за поставяне на силанти, регионалния координатор на Програмата. Очакват се представители на законодателната, изпълнителната и местна власт, както и представители на Регионалната здравна инспекция, Регионалния инспекторат по образованието, директори на училища и детски градини, учители, възпитатели, медицински специалисти, лекари по дентална медицина и други, участващи в обучението и възпитанието на децата и представители на медиите и родители.
NEWS_MORE_BOX
 
 
Кампанията за профилактика на оралните заболявания при децата е планирана до края на  ноември като ще премине през градовете Добрич, Варна, Бургас, Русе, Ловеч, Видин, Монтана, Пловдив и София. 
 
Партньори по Програмата са здравното министерство, министерство на образованието и БЗС.