Заболяванията на венците са най-честите виновници за загуба на зъбите в зряла възраст и засягат 3 от 4 човека. Гингивитът и пародонтитът са най-разпространените възпалителни заболявания, предизвикани от бактерии. Неприятната част е, че пациентите търсят стоматологична помощ чак, когато симптомите се влошат до нетърпимост. Ето как да разпознаете признаците и да избегнете по-сериозна визита при зъболекаря...


Какво е гингвинит и как да се предпазя?

Гингивитът е възпаление на венците, което се проявява в симптоми като зачервени и подути венци, кървене по време на миене на зъбите, лош дъх и болка. Един от основните причинители на гингивит е липсата на добра хигиена на устната кухина, водеща до поява на зъбен камък. Гингивитът може да бъде остър или хроничен, в зависимост от протичането му. Открит навреме може да бъде успешно повлиян. В случай обаче, че не се потърси зъболекар навреме, е възможно да се получи отдръпване на венците и дори загуба на зъби.

Pierre Fabre Oral Care препоръчва: Използването на продуктите от програмата „Гингивити" цели намаляване възпалението на венците, кървенето, отока, зачервяването и болката. Програмата е специално създадена с грижа към облекчаване симптомите на гингивита.
 


Какво е пародонтит и как да не се стигне до него?

Един нелекуван гингивит може да прогресира в пародонтит. Пародонтитът е второто най-разпространено заболяване на устната кухина, след кариеса  и може да го срещнете още и под названието парадонтоза. Сериозното и неприятно заболяване е причинено най-често от лоша устна хигиена и нездравословен начин на живот. Симптомите му най-често се изразяват в кървене на венците, гноене, лош дъх, дискомфорт, свързан с неприятно тръпнене и болка, възможно е оголване на зъбите и дори загуба на засегнатите при напредване на заболяването.

NEWS_MORE_BOXPierre Fabre Oral Care препоръчва: "Програма Пародонтити" е в помощ на пародонталната терапия. Продуктите в програмата са с антисептично и противовъзпалително действие. Овладяват възпалителния процес и елиминират бактериите по зъбните повърхности, причинители на пародонтита.

За повече подробности за програмите на Pierre Fabre Oral Care, за предпазване и облекчаване на гингивит и пародонтит - usmivka.bg.