С ведра усмивка в търсене на коледния чорап

 

77% от хората получават коледни сладки и бонбони, съдържащи големи количества захар, в коледния си чорап. 


 

Когато приготвяте коледните чорапи за близки и приятели, избягвайте коледните дъвчащи бонбони и сладкиши, по-добре сложете шоколад. Той не полепва толкова много по зъбите, както дъвчащите бонбони. И не забравяйте да добавите към подаръците и хубава четка за зъби или електрическа такава в комбинация или не с паста за зъби, съдържаща флуор.

 

Весела Коледна песен по време на четкане на зъбите

Защо не? Един от най-подходящите моменти за измиване на зъбите с продължителност от 2-3 минути е слушането на коледна песен през това време. 

 

Този прекрасен зимен сезон, създайте хубав коледен плейлист и се забавлявайте в банята по време на извършване на оралната хигиена. За да сплотите още повече семейството и да дадете добър пример на децата, съберете се всички в банята и покажете на децата, че миенето на зъбите може да бъде и забавно.

 

Няколко съвета за добра орална хигиена:

  1. Зъбите се мият по два пъти на ден - сутрин и вечер след хранене. Използвайте паста за зъби, съдържаща флуор. Нека пастата ви за зъби съдържа между 1350-1500 ррм за вас и за деца над 3-годишна възраст. 
  2. След като измиете зъбите си изчакайте 30 минути и след това изплакнете с вода за уста.
  3. Изберете подходяща за вашите венци четка за зъби, ако не можете сами - обърнете се към своя стоматолог за помощ. Електрическите четки за зъби са много добър вариант за премахване на плаката от зъбите.
  4. Ако използвате механична четка за зъби, използвайте леки, кръгови, измитащи движения от венците към зъбите. Не натискайте прекалено много с четката за зъби, за да не травмирате венците си.
  5. Не забравяйте да изчеткате всяка повърхност от всеки зъб.

Не отваряйте коледните подаръци със зъби

Да, коледните подаръци са опаковани красиво и здраво, но не ги отваряйте със зъби. Използвайте ножички и други подходящи предмети, но забравете за зъбите!

 

Зъбите ви са предназначени за хранене, говор, за да поддържат красива усмивката, а не като острие от нож или ножица. Ако използвате зъбите си за отваряне на подаръците, можете да счупите част от зъба, да го травмирате, да нараните венците си, устните. 

 

Чакате гости?

Посрещнете ги с красива и бляскава усмивка! Няма нищо по-гостоприемно от топлата и щастлива, красива усмивка. В допълнение можете да подарите на своите гости комплект за орална хигиена - висококачествени четка и паста за зъби, вода за уста, конци за междузъбните пространства. Нетипичен подарък, но ще изненадате гостите, а подаръкът ще е в употреба.

 

Избелете зъбите си за по-малко от 30 секунди

Мечтаете за бяла и красива усмивка на снимките? Сложете си червено или розово червило със син оттенък на устните. Благодарение на възможността на очите да виждат различните цветове, оптически зъбите изглеждат по-бели и по-светли от обикновеното. 

 

Но ако искате наистина по-бяла усмивка, то само с оптическите възможности на цветовете, няма как да се получи. Професионалното избелване на зъбите е най-ефективният метод за постигане на по-бели зъби. Ако сте решили да избелите своите зъби, трябва да се посъветвате с вашия дентален лекар, който да ви обясни за протичането на самата процедура. Вашият зъболекар трябва да прецени дали вашите зъби са подходящи за избелваща терапия.

 

Следните няколко съвета ще ви помогнат за по-дълготрайни бели зъби:

  • Измивайте своите зъби сутрин и вечер, след хранене с паста за зъби, съдържаща флуор или флуорни съставки;
  • Намалете сладките храни и напитки;
  • Посещавайте често вашия зъболекар.

Пастите за зъби с избелващ ефект могат да помогнат в грижата за вашите вече избелени зъби, но не можете да разчитате само на тях, за да избелите зъбите си. Те оказват ефект върху факторите, които оцветяват вашите зъби, като целят да ги намалят. Освен това те могат да подпомогнат за подобряване на цялостния вид на зъбите.