Български зъболекари вече ще се справят с нощното хъркане, когато то е причинено заради малка, разположена назад долна челюст, стана ясно на открития днес от председателя на Българския зъболекарски съюз, д-р Борислав Миланов, дентален форум Sofia Dental Meeting. Това е най-мащабният дентален форум в Източна Европа.


Българските лекари по дентална медицина ще се обучават от д-р Джеймисън Спенсър, един от създателите на метода.


При метода се използва специфичен апарат, който представлява пластмасова пластина, която придвижва долната челюст напред, отваря въздухоносните пътища и по този начин регулира дишането и не позволява хъркане. Изработва се индивидуално за всеки пациент, според особеностите на неговата челюст.


Обучението е един от 30-те практически курса, които ще се проведат по време форума. Освен него програмата му включва над 40 лекции, 10 клинични демонстрации и 7 дискусионни панела.


Sofia Dental Meeting продължава до 2 октомври, неделя, в х-л „Дедеман Принцес” в София. На форума присъстват близо 30 светила от световната дентална медицина, за да обучат около 700 български специалисти на най-новото в зъболечението.