Puls.bg награди водещи медицински специалисти, получили най-много гласове в класацията ни „Специалистите, на които имам доверие“. Това стана по време на шестото издание на Форум бременност и детско здраве, провел се на 13 и 14 май в Sofia Event Center. Вотът е на нашите читатели, гласували в специална анкета за акушер-гинеколог, акушерка, АГ болница/родилно отделение и педиатър/неонатолог.
 
"Човек полага много усилия, за да стане лекар, но не би могъл да бъде такъв, ако пациентите не му се доверят. Тяхната благодарност е неговата мотивация. Радвам се, че тези награди са на базата на вашето доверие и благодарност", обърна се към аудиторията основателят на Puls.bg проф. Николай Габровски, който връчи плакетите и грамотите на победителите. 
 
Д-р Иван Сигридов получи отличието за най-добър акушер-гинеколог. Наградата за най-добра акушерка отиде при две акушерки, събрали най-много и еднакви гласове на пациентите - Катя Павлова и Динка Негалова, от болница „Селена“ Пловдив.
 
„Много се радвам на едно такова събитие. Вие получавате много полезни знания, които са ви необходими за бъдещето. Благодаря много на колежките за професионализма. Това е голямо признание за нашата болница“, каза д-р Здравко Минев, един от собствениците на лечебното заведение. 
 
 
 
За най-добър педиатър Вие, читателите на Puls.bg, избрахте д-р Радка Масларска, началник неонатологично отделение на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда. „Това е награда за всички лекари и сестри, с които работя  и които непрестанно, денонощно, успяват да се квалифицират, да помагат, да лекуват и да обичат Вашите деца така, както своите“, каза развълнувано тя. 
 
 
 
Отличието за най-добра АГ болница отиде при Медицински комплекс „Д-р Щерев“ – София. „Благодаря много за тази награда. Спечелихме я защото призовахме нашите пациенти да ни подкрепят и тази подкрепа се дължи на един много прост, но важен фактор и това е доверието!“, каза представителят на болницата Иван Тодоров. 
 
Класацията „Специалистите, на които имам доверие“ е една от новите инициативи на Форум бременност и детско здраве и се надяваме да стане традиционна с годините. Чрез нея Вие може да изкажете своята благодарност към медицинските специалисти, дали живот на вашите рожби, каза Румяна Тасева, главен редактор на Puls.bg и поздрави наградените. 
 
 
 
Десетки бъдещи и настоящи майки и татковци се възползваха от богатата програма на Форум бременност и детско здраве, който Puls.bg организира за шеста поредна година. В продължение на два дни те можеха да посетят различни лекции, посветени на теми за бременността, раждането, грижите за бебето и детското здраве, както и да получат отговорите на въпросите, които ги вълнуват. Акцентът тази година бе върху хормоналните промени през бременността, вагиналното раждане и изграждането на стабилен емоционален свят за дете от люлката. 
 
NEWS_MORE_BOX
 
Първият ден от Форум бременност и детско здраве 2017 се състоеше от три панела с полезна информация за бременността и раждането. Първата лекция бе на биотехнолога Деница Венкова, която разкри как да запазим красотата и здравето по време на бременност и кърмене. След нея д-р Цветелина Дучева от Дентална клиника "д-р Петър Дучев" обясни за най-честите проблеми с венците и зъбите при бременните. Кристина Казимирова от Mutsy пък разясни за какво да внимаваме при избора на детска количка. Кои са еднокринните проблеми по време на бременността, как да познаем кога започва раждането и колко етапа има то. По тези теми говориха д-р Веселина Яначкова и д-р Мария Юнакова от МК „Д-р Щерев“, както и акушерката Емилия Казълова. В последния панел за деня доц. Иван Костов, директор на „Майчин дом“, обясни кои са предимствата на естественото раждане пред цезаровото сечение. Председателят на Асоциацията на акушерките Емилия Казълова пък разкри как протича раждане с акушерка. Накрая д-р Асен Пачеджиев, член на УС на Българската асоциация на тъканните банки запозна нашата публика с възможностите за съхранение на стволови клетки у нас.  
 
На 14 май лекторите говориха по теми, свързани за грижата за новороденото, детското здраве и неговия емоционален свят. Д-р Радка Масларска обясни за появата на новия член на семсйтвото и ролята на екипа, който се грижи за майката и бебето в болницата. След нея акушерката Йонка Петкова даде ценни съвети за това какво да правят родителите след изписването. „Как да закърмим бебето“ бе следващата интересна лекция, представена от акушерката Елена Василева. Тя даде отговори на най-често задаваните въпроси за кърменето.
 
„Мастит при кърмене“ бе първата лекция от втория ни панел - „Здраве“. В тази част от нашата програма д-р Виолета Божилова от Първа АГ болница „Света София“ разкри за едно от най-честите заболявания на млечната жлеза. Кога се появяват първите зъбки при детето, кои са основните проблеми при никненето и как да се грижим за устната хигиена на малчуганите до 3-годишна възраст. Това бяха част от темите, по които д-р Таня Барашка от Медикал Дент говори на много настощи и бъдещи майки и татковци.
 
„Детското зрение. Първа среща с офталмолога – кога и защо?“, бе темата на следващата лекция, изнесена от д-р Григор Лалов от СБАЛО „Акад. Пашев“. Д-р Йордан Георгиев, който е и медицински редактор в Puls.bg, уточни етапите от нервно-психичното и физическо развитие на детето от 0 до 3 г. Последният панел от програмата на шестия ни форум бе „Емоционалният свят на детето“. В него психологът Валентин Стоилов посочи основните специфики от етапите на ранното детство. Неговата колежка Светлана Димитрова пък продължи с това какво представлява сънят при децата и обясни на родителите как да подготвят своите рожби за него. „Психология на развитието; променят ли децата динамиката на семейните отношения“ бе последната лекция, която изнесе психологът Деница Банчевска
 
 

 

 

 


Очаквайте още подробна информация от Форум бременност и детско здраве!

 

Шестото издание на „Форум бременност и детско здраве“ се проведе с подкрепата на: Cryo Save, Philips Avent, Mutsy, Медицински комплекс „Д-р Щерев“, Дентална клиника „Medical Dent”, Биорегенерация, Дентална клиника „Петър Дучев“, Meblik и Първа АГ болница "Света София".