Неинвазивният Пренатест е достъпен за българските пациенти повече от 3 години, като през този период над 1 000 бъдещи майки се възползваха от изследването. Основна мисия на екипа на Пренатест е да продължи да прави изследването все по-лесно достъпно и удобно за семействата, очакващи дете, предлагайки напълно завършена услуга и индивидуален подход към всеки пациент – от консултацията с наш специалист, през взимането на кръвна проба до получаването на резултат и придружаваща генетична консултация.
 
В началото на месец октомври екипът ни ще направи още една решителна стъпка в тази посока. Имаме удоволствието да съобщим, че Пренатест ще се предлага единствено във вариант ‘’Eкспрес’’, както за едноплодна така и за многоплодна бременност. Това означава, че резултатите ще се получават в рамките на 5 до 7 работни дни, вместо до 10, каквато беше стандартната услуга до този момент. Етапите по обработката на пробата и лабораторният анализ няма да бъдат променени, както и компонентите на цената на изследването. Нашата цел е да спестим в максимална степен периода на тревожност и притеснение за семейството, в очакване на важните резултати, защото знаем, че всеки един спокоен ден допринася за протичането на безпроблемна и здравословна бременност.
NEWS_MORE_BOX
 
 
За да направим Пренатест по-удобен и финансово достъпен, ние интегрирахме и услугата Пренатест online. Чрез нея можете да заявите избрания от Вас пакет на изследването, използвайки нашата интернет платформа. По този начин можете да организирате вземането на кръвна проба в удобно за вас време и място, отново на територията на цялата страна. Компонентите на услугата включват: организация на процедура по вземането на кръв, транспорта на пробата от Вашето населено място до лабораторията на Лайфкодекс в Констанц, Германия, изработване на изследването, получаването на резултат и придружаващо становище от специалист по медицинска генетика, като през целия процес разчитате за съдействие и координация на Вашия Пренатест консултант. 
 
Пренатест е първият пренатален ДНК тест в България, приложим от първи триместър на бременността, за Синдром на Даун, Синдром на Едуардс, Синдром на Патау (тризомии 21, 18 и 13) и най-честите дефекти, свързани с половите хромозоми (синдроми на Търнър, Клайнфелтер, Тризомия X и Тризомия XYY). За да научите повече, или за да поръчате Пренатест, свържете се с наш консултант.