През последните години пренаталният скрининг и диагностика в България претърпяват революционно израстване, като безспорно Пренатест играе ключова роля, осигурявайки на бременните жени спокойна и информирана бременност, чрез надеждни резултати и без опасност за плода.


Пренатест е достъпен за българските пациенти вече повече от три години, като за това време изследването се утвърди като тест №1 сред неинвазивните пренатални тестове (НИПТ). Благодарение на високите стандарти за качество, модерните технологии и авторитета на немската лаборатория Lifecodexx,  Пренатест печели и оправдава доверието на пациенти, лекари и специалисти по генетика. В световен мащаб Пренатест е достъпен в близо 30 страни от Европа, Близкия Изток и Азия, в които са взети и успешно анализирани над 40 000 проби. В началото на годината Пренатест достигна и до своята хилядна пациентка в България, която екипът зарадва с подарък – безплатен Пренатест.

Основна мисия на екипа на Пренатест е да направи съвременната пренатална грижа максимално достъпна за всички двойки в България, поставяйки качеството на първо място и приемайки всеки казус с максимална грижа и отговорност като персонално и емоционално изживяване. Целта ни е да осигурим прецизност и да интегрираме доказани технологии на всеки етап от процеса по изследването - от вземането на кръвна проба, през транспортирането, качествения контрол и лабораторния анализ до биоинформатичната обработка на резултатите и тяхното тълкуване. Резултатите са подкрепени с медико-генетично становище, което се изготвя от най-добрите специалисти по медицинска генетика в страната, като наш дългогодишен партньор е Националната генетична лаборатория. Държим нашите пациенти да бъдат винаги изчерпателно информирани относно спецификите на изследванията.

NEWS_MORE_BOXЕкипът на Пренатест се стреми да оптимизира в максимална степен и финансовата инвестиция за бъдещите родители чрез цялостни услуги, които да са съобразени с индивидуалните им нужди и потребности. Отскоро финансово по-достъпният вариант на изследването - Пренатест онлайн е наличен за всички пакети на Пренатест. Чрез тази платформа пациентите могат да заявят онлайн избрания от тях пакет на Пренатест. Заплатената сума обезпечава организацията на процедура по вземането на кръв, транспорта на пробата от населеното място до лабораторията на Лайфкодекс в Констанц, Германия, изработване на изследването, получаването на резултат и придружаващо становище от специалист по медицинска генетика.

Ето какво споделят един от партньорите в медицинската общност и един от пациентите на Пренатест за неговите предимства.

д-р Марина Михова, акушер-гинеколог в МБАЛ Надежда
“Доскоро бременните, които имаха висок риск от раждане на дете с хромозомнa аномалия бяха поставени пред дилемата, дали да се подложат на инвазивна пренатална диагностика, приемайки риск от около 0,5% за аборт свързан с процедурата или да поемат риск да родят бебе с хромозомен дефект, тъй като стандартно провежданите неинвазивни тестове „хващаха“ в най- добрия случай около 95% от бременностите със синдром на Даун. От около 3 години към тези възможности в практиката ни се добави и неинвазивното пренатално тестуване, посредством Пренатест, което осигурява 99,8% чувствителност.“Кристина Гебова, пациент на Пренатес, на 28 години от София
„Пренатест беше застраховка живот за нашето бебе! Още в самото начало на бременността си бях планирала да направя изследването, когато настъпи подходящият момент. Не съм имала конкретни причини за притеснение, исках да бъда спокойна за здравето на бебето си. Наясно съм, че дори и да не попадам в рисковата група за раждане на дете с аномалия, не съм застрахована.“Посетете www.prenatest.bg, за да получите повече информация относно Пренатест, направите онлайн заявка или се свържете с Пренатест консултант.