Настъпи времето, в което да Ви поканим на поредното Десето издание на Форум бременност и детско здраве на Puls.bg. То ще се проведе тази събота и неделя, 20 и 21 април, в НДК.

 


За седемте години, в които провеждаме Форум бременност и детско здраве той се превърна в марка и еталон на събитията с голям мащаб, насочени към бъдещите и настоящи родители.


Ентусиазирано и отдадено се опитваме да поднесем на живо най-актуалните аспекти в познатите теми при проследяване на бременността, грижата при раждането за родилката и новороденото, да маркираме ключови моменти, отнасящи се за поддържането здравето на бебето и детето и залагането на позитивни основи за неговото физическо и емоционално развитие в семейна среда.

 

По традиция на сцената каним водещи български специалисти, които се отличават със своя професионализъм в медицинските среди и едновременно с такт и разбиране към семействата. Това е платформа, която показва, че медици и пациенти можем да работим заедно за доброто здраве и бъдеще на децата ни.

 

Досега за деветте си издания Форумът е дал възможност за получаване на достоверна информация за здравето на около 4000 – 5000 души, бил е пространство за общуване по въпроси на майчиното и детско здравеопазване между медици и млади семейства, срещнал е семействата с около 100 лектори, които са говорили от позицията на своя опит и компетенции и позиция да са максимално в полза на доброто здраве на пациентите си.

 

И на предстоящия форум ще Ви срещнем преди всичко с хора с призвание. Лектори ще бъдат: проф. д-р Иван Костов, проф. д-р Алексай Савов, проф. д-р Анастасия Михайлова, доц. д-р Лалка Рангелова, д-р Донка Узунова, д-р Кристина Чачева, д-р Анка Бистриан, д-р Йордан Георгиев, д-р Елена Ценкова, д-р Василка Юрукова,д-р Таня Андреева, д-р Владислава Ганева, акушерките Елена Василева, Емилия Казълова, Динка Негалова, Павлинка Герина, Емир Ибраим, Теодора Артинова, психологът Ани Коцева,  логопедите Милена Паунова, Нина Йорданова, биотехнологът Деница Венкова и адвокатът по медицинско право Мария Шаркова.

 

Темите през първия ден на форума поднасяме, отразени през сетивата на майката. В панела „Медицина на бременността“ ще проследим ключови моменти в съвременното проследяване на бременността към момента и специфична грижа в този период, каквито са съответно прегледите за фетална морфология и пренаталните тестове, и осигуряването на подходяща среда за развитие на плода и целесъобразното относно денталната грижа и интервенции тогава.


С годините целенасочено работим за преодоляване на стреса, свързан с раждането. И този път се фокусираме върху етапите на родилния процес, изяснявайки неговия нормален естествен ход, но и индикациите за усложнения, които налагат една или друга намеса на медицинския екип, за да се чувстваме подготвени. Отделяме специално внимание на информирания избор, важен акт на доверие между медицински екип и семейството. Ще разберем каква е ролята на акушерката в този процес на справяне със стреса и има ли място бащата в родилната зала.


Специално за това издание на Форума ще надникнем в организацията на неонатологичното отделение, ще подчертаем важните моменти при първата педиатрична консултация на детето след изписването от родилния дом и ще се спрем на една често пропускана тема – грижите за възстановяване на жената след раждането.


Други акценти в програмата са: адаптацията към живота с новия член на семейството, захранването – какво трябва да бъде то според новите глобални и национални аспекти, каква е ролята на общуването за развитието на детето.


Ще поговорим и за разпознаването на аутистистичните разстройства – една тема, която все по-често се откроява в медийния поток и „страха от морбили“ или смисъла на ваксинопрофилактиката. Ще проследим и един друг поглед за детските кожни алергии...


Естествено, няма да пропуснем кърменето и ще разберем защо има смисъл да даряваме кръв от пъпна връв в национална публична банка за стволови клетки.

 

И защото можем да се запознаваме с нова информация атрактивно – сме Ви подготвили интерактивни панели, в които ще слушаме, гледаме, участваме. Оставяме на Вас да разкриете темите в програмата >>

 

Ще Ви срещнем и с известни лица, които откровено ще споделят своя опит в ролята на родители. Ще разберем как успява да съчетава професионалните си ангажименти и грижите за семейството Десислава Атанасова, водещ на новинарските емисии на Bulgaria ON AIR. Симо Колев ще ни сподели дали е трудно да си баща. Антоанет Пепе ще ни въведе в своя уникален свят на влогър с мисия. А с Радина Велчева ще си поговорим на една тема, която ще оставим да разберете на място...

 

И да не пропуснем да отбележим, в началото на втория ден предстои да наградим отличените от Вас имена в Класацията на Puls.bg “Специалистите, на които имам доверие” в четирите категории: акушер-гинеколог, акушерка, педиатър или неонатолог и родилно отделение.

 

Ще има и томболи и награди.

 

Заповядайте на 20 и 21 април в зала 3 на НДК!

 

Очакваме Ви!

 

 

Форум бременност и детско здраве София 2019 се провежда с подкрепата на Столична община. 

 

В партньорство с: Philips Avent, Future Health, МБАЛ „Надежда“, Cells4life, SelenaCells. УМБАЛ „Александровска“, Медикъл Дент, iRobot и Биорегенерация

 

Форум бременност и детско здраве е безплатен за посетителите. Желателно е да извършите регистрация предварително. Повече за темите, лекторите и друга информация можете да намерите на events.puls.bg>>