Казват, че майчинството започва още с виждането на онези заветни две чертички. Сякаш цялото същество на бъдещата майка се променя. Физическите промени и признаци се наблюдават на малко по-късен етап, но промяната в нагласата е почти мигновена. Изникват хиляди въпроси – от това да се подберат най-правилните витамини за бременни до покупката на най-сигурното столче за кола. Цяла една необятна вселена сякаш се пръква от нищото. Радостта и онова приятно чувство на тревога заради предстоящата среща с новия член на семейството стават неизменна част от ежедневието.


След първоначалната еуфория обаче идва ред на съзнателното планиране. На първо четене винаги изниква въпросът с хранителния режим.

 


Старомодното схващане, че бременната трябва да се храни „като за двама“, постепенно бива изместено от съвременната концепция за балансиран и здравословен режим. Днес всяка бременна или планираща бременност жена знае за ползите от приема на фолиева киселина. Фолиевата киселина (или както е известна още  - витамин В9) подпомага нормалния растеж и развитие на тъканите на плода и участва в процеси, които са в основата на вътре-утробното развитие.


Но има и друго, също така важно хранително вещество, което често бива забравяно - Омега-3 мастните киселини.


Те имат отношение към пълноценното развитие на мозъка, зрението и нервната система на плода и кърмачето и са незаменими, тъй като организмът ни не може да ги произвежда. 


Тези мастни киселини се съдържат само в някои храни, например в студеноводните риби – сьомга, херинга, скумрия. За да осигурим необходимото количество омега-3, специалистите съветват консумацията на риба да бъде минимум два пъти седмично, като пазарувате от проверени източници и с повишено внимание заради риск от замърсяване. 


Допелхерц Актив Мама покрива повишените нужди от омега-3 мастни киселини, витамини, минерали и микроелементи, важни за пълноценното развитие на плода и кърмачето, като осигурява висока степен на чистота на всяка съставка.