Телефоните отдавна се превърнаха в устройства, които са навсякъде с нас. Функциите им се надградиха до толкова, че от тях получаваме информация по всяко време на денонощия по няколко начина. Мобилните приложения все повече навлизат в ежедневието ни и ни подпомагат бързо, лесно и ефективно да достигнем целите, които сме си поставили. Представяме Ви мобилното приложение FEIA Бременност, което е създадено с цел да предостави на бъдещите родители полезна информация с едно докосване по дисплея...

 

 


 - Днес модерните майки са добре информирани за това, което им предстои с малкия човек. Интернет е добър помощник в това, но всички знаем, че „времето на мама“ е ограничено. С какво би помогнал един джобен помощник като мобилните приложения на FEIA, които винаги са с теб?


Едно от най-важните предимства е точно това - Винаги са с теб! Мнозинството хора в днешно време, ще излязат без пари, но не и без телефон.


Особено при първа бременност, въпросите са безконечни. Често се прибягва до среднощно звънене на гинеколог, приятелка или търсене на информация в интернет с часове. В мобилното ни приложение FEIA Бременност сме се постарали да отговорим на огромно количество въпроси, свързани със симптоми, страхове, всекидневие, необходими изследвания, дори има отговори на не малко правни въпроси, касаещи бременната жена и бъдещото семейство. Информацията е бързо и лесно достъпна чрез интуитивна навигация и различни опции за търсене. Сериозно предимство е и че тази информация е налична и без интернет връзка, тъй като се съхранява в самото приложение. Обединявайки огромното количество информация от книги, лекции, статии, частни консултации и др., приложенията на FEIA спестяват много време и улесняват намирането на важните въпроси и отговори.
Бъдещите родители се нуждаят от много ново знание, а когато то е добре синтезирано и лесно достъпно, то се придобива много по-лесно и бързо.


 - Информационното общество, в което живеем направи семействата изключително взискателни към източниците и авторитетите на информация, които ползват за себе си и децата. Лесно ли е да се отговори на това условие?


Разбира се, че не. Доколкото повече информация има достъп, толкова по-скептичен и разколебан става човек. Важно е да се прави разлика между свободата на всеки да пише в интернет каквото си поиска и смята за вярно и това, че в професионални мобилни приложения, като нашите, информацията се подготвя изцяло от български и чуждестранни специалисти, след което минава и допълнителна медицинска редакция. За да покажем на потребителите си, че информацията, събрана и подготвена от нас, е на изключително високо ниво, FEIA си партнира с една от най-големите болници - Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, които повярваха в нас от самото начало.


 - Обратната връзка днес е ключов момент. Майките са добре информирани, но винаги има какво да попитат. Важно е обаче кой и къде?


Винаги се стараем да отговаряме максимално бързо на всички зададени от потребителите ни въпроси - винаги в рамките на деня, а в повечето случаи - до часове. Благодарение на подробната и добре систематизирана информация в приложенията ни, в повечето случаи екипът ни просто трябва да насочи питащите потребители къде в приложенията могат да открият по-подробна информация относно запитването си. В случай, че въпросите са по-специфични или със силно медицинска насоченост, препоръчваме връзка с лекари и специалисти.


 - Какво най-често питат родителите?


Повечето въпроси, които получаваме са от техническо естество – как се използват приложенията, как става заплащането за пълната информация и др. Използването на такъв тип информативни мобилни приложения в ежедневието на българските потребители все още е нещо ново. За много от потребителите ни цената за отключване на пълните функционалности все още изглежда висока, но реалната алтернатива би била покупка на редица книги, списания, посещения на лекции и частни консултации. Сравнена с всичко това, цената на FEIA приложенията е минимална. Въпреки това, съдейки по честите запитвания за помощ със закупуването на приложението ни, смятаме че българският потребител все повече започва да разбира стойността и смисълът от работата ни.
Често възникват и въпроси, свързани с течения, различни от конвенционалната медицина, към която нашите приложения се придържат и препоръчват. В тези случаи препращаме бъдещите и настоящи родители към специалисти в съответната област.


 - Модерният татко участва активно във всичко. Мобилните приложения ще бъдат ли полезни и за него? С какво?


Модерният татко всъщност е голям привърженик на мобилните приложения. Мъжете са много по-отворени към новите технологии и ги възприемат по-лесно. Приложението ни за Бременност позволява създаване на потребител и като Татко – основната информация остава същата, но за татковците има различни задачи и съвети. За първата година на FEIA – от 55 000 потребители, 21% са мъже.


 - Да си активен родител днес не е лесно – десетки школи, методи на обучение, игри и общуване, понякога повече объркват младите родители, отколкото помагат. Как FEIA им помага в ориентацията?


В близко бъдеще планираме още две приложения – за Фертилност и Родители, с които се надяваме да затворим кръга и да задоволим основната нужда от информация на бъдещите родители. Развиваме и чат платформа, в която хората могат да споделят своето мнение и опит по различни теми.


Наистина е факт, че вече има десетки различни методи и школи и винаги ще има. Ние се стремим да предоставим основни насоки и лесен и достъпен начин за информиране в определени области. Но смятаме, че всеки сам трябва да прецени в каква среда и идеология иска да живее и да възпитава децата си.